Machiajul de zi in culori de toamna

Toamna este unul dintre cele mai ofertante anotimpuri, iar transformarea pe care o sufera natura ne indeamna sa ne adaptam atat in ceea ce priveste garderoba, cat si culoarea parului si nuantele pe care le alegem pentru a ne „imbraca” ochii. Pentru ca vrem sa fii in trend si in sezonul acesta in materie de machiaj, am invitat make-up artistul Stela Ciciu (Asterya) sa ne vorbeasca despre directiile machiajului si despre cum trebuie el sa arate toamna.

 


Machiaj inspirat de natura

In ceea ce priveste machiajul ochilor, toamna aceasta iti recomandam sa optezi pentru culori pe care le regasesti si in natura. Este suficient sa mergi intr-un parc sau sa privesti pe fereastra pentru a observa cum se transforma frunzele in nuante de bej, galben, caramiziu, maro. Se poarta in continuare machiajul natural, in tonuri calde, apropiate de piele. Daca ai ochii albastri, poti folosi nuante de caramiziu, nuante care au mai mult oranj, special pentru a evidentia si mai mult culoarea irisului.

Sprancene conturate

Sprancenele frumos conturate sunt cele care definesc machiajul si scot in evidenta trasaturile. Poti folosi un kit special pentru sprancene, pe timpul zilei le poti contura usor si estompa, iar seara, utilizeaza o ceara speciala si chiar mai multe nuante de fard pentru a forma un degrade. Daca nu te descurci cu mana libera, atunci apeleaza la un sablon special.

Glossuri pe buze

Pentru ca vantul de toamna ne poate agresa buzele si acestea se pot crapa, este indicat sa folosesti in continuare glossuri, si aici vorbim din nou despre culori naturale: bejuri, rose-uri, iar pe timp de seara, rujuri mate in culori sustinute: rosu inchis, marsala, tonuri calde de maro. Pe timp de zi, iti poti contura usor buzele pentru a da acea senzatie de buze pline.

Nu uita de rimel care pe timp de zi poate fi unul maro, dar nici de blush care poate avea particule stralucitoare ce pot conferi obrajilor un look fresh. Asadar, daca vei avea in vedere aceste apecte, este mai mult decat suficient pentru ca machiajul sa fie reusit.

Make-up artist: Stela Ciciu (Asterya)

Model: Mara Airam

Locatie: Galeria Senso

Text: Ruxandra Dumitrescu