Machiajul potrivit pentru tenul bronzat

Iubim bronzul sănătos și ne dorim să reziste cât mai mult. Dacă în mod normal, tonul pielii este mediu, când ne întoarcem din vacanță, s-ar putea să observăm că nu avem produse de make-up potrivite, fondul de ten este prea deschis, nu știm exact ce culori de fard să alegem sau ce blush să aplicăm. În plus, nuanță bronzului depinde de tipul de piele, iar un bronz de munte va arată diferit față de bronzul de mare.

Farmaciştii Catena recomandă Rilastil Sun System o gamă completă pentru protejarea tenului şi a pielii corpului de acţiunea nociva razelor solare, oferind protecţie solară tuturor tipurilor de piele, chiar şi celor sensibile şi reactive la soare.Machiajul cu fond de ten oil-free

Este foarte important să alegi un fond de ten oil-free, asta deoarece produsele grase, uleioase, fac tenul să lucească după o perioada de timp foarte scurtă. Optează pentru un fond de ten ușor, aerat, care să nu încarce tenul și să fie cât mai apropiat de nuanță bronzului. Una dintre greșelile comise cel mai des este utilizarea unui fond de ten în tonuri gălbui, rezultatul fiind acela al unui bronz deloc natural. Dacă, de fel, nu eșți adeptă fondului de ten, atunci folosește un CC creăm cu efect de hidratare, care în același timp corectează imperfecțiunile și uniformizează.

Aplică iluminator

Iluminatorul este un secret, un truc de make-up, mai ales în cazul tenului bronzat. Are rolul de a scoate bronzul în evidență și de a-l accentua subtil. Este indicat să apelezi la acest truc seară, dacă mergi la un cocktail. Fie că vorbim despre un iluminator cremos sau despre o pudra iluminatoare, poți lua în calcul ambele variante. Iluminatorul se aplică într-o cantitate foarte mică deasupra pomeților, la baza nasului și în colțul ochilor. Poți fixă cu foarte puțînă pudra translucidă pe care o poți aplică cu o pensula specială.

Machiajul ochilor în nuanțe naturale

Pielea bronzată iese oricum în evidență, așa că ochii trebuie machiați discret. Tonurile naturale, pale, pământii sunt cele mai recomandate. Maroul, caramelul, olive-ul, auriul sunt exact ceea ce trebuie, dar și nuanță șampaniei, rozul pal și piersică pudrată se numără printre opțiuni. Fie că sunt cremoase sau compacte, dacă sunt ușor sidefate, vor valorifica bronzul. Aplică-le doar pe pleoapă mobilă, în cantitate mică, iar pe linia genelor trasează-ți o dungă subțire cu dermatograf negru.

Pomeți sărutați

Obrajii trebuie să poarte o strălucire aparte. Îmbracă-i într-o textura fină de piersică sau apelează la perlele autobronzante, însă niciodată în exces. Blush-ul cu particule fine, aurii este și el prietenul pielii bronzate, subliniind pomeții. Renunta la marourile puternice, la prună și la roșul intens, că de păpușă. Secretul este să mizezi pe naturalețe, să nu încarci tenul și să pui în valoare bronzul. Fixează întotdeauna machiajul cu un spray special pentru a nu se întinde și a rezistă la transfer.

Machiajul pentru buze fructate

Texturile mate nu sunt recomandate, ci acelea cremoase, glossy, în culori fructate. Rujul în nuanță zmeurei, rozul, coraiul, piersicuta, dar și roșul clasic pe care-l poți purta la un eveniment seară se numără printre opțiunile cu care nu vei da greș. Chiar dacă îți plac rujurile închise, nu sunt chiar cea mai fericită alegere pentru această perioada, ci, mai degrabă, pentru sezonul de toamna-iarnă. Machiajul trebuie să fie unul armonios. Evita rujurile neon și nude-urile care nu vor contrasta deloc cu tenul, lăsând acea impresie de chip bolnăvicios.