Machiajul smokey eyes – in functie de culoarea ochilor

Ochii sunt cei care ne atrag atentia atunci cand intalnim pentru prima oara o persoana. Si sunt sigura ca si tu ai cunoscut foarte multe femei cu ochi frumosi si patrunzatori. Vestea buna este ca tehnicile de machiaj din ziua de azi transforma chiar si cei mai obositi ochi si ii fac sa straluceasca la propriu.

Machiajul smokey eyes este un stil de make-up recomandat de catre specialisti spre a fi purtat mai ales seara, pentru ca este irezistibil, atrage atentia si, in plus, scoate in evidenta trasaturile fetei. Descopera mai jos ce nuante de fard ti se potrivesc pentru machiajul smokey eyes in functie de culoarea ochilor.

 Machiajul smokey eyes pentru ochi verzi

 

Ochii verzi sunt seducatori iar nuantele potrivite pentru machiajul smokey eyes sunt cele de gri, argintiu, nuantele de pruna, bejurile in combinatie chiar cu verdele inchis (kaki), nuantele cranberry. In primul rand, utilizeaza un primer pentru ca machiajul sa reziste. Cu ajutorul unei pensule cu peri foarte moi, aplica pe jumatatea pleoapei mobile o nuanta de fard mai inchis, cum ar fi indigoul. Daca nu poti urma linia ochiului, lipeste un pic de scotch, astfel incat scotch-ul si coltul exterior al ochiului sa formeze un “V” perfect. Apoi, cu o pensula cu peri aspri poti aplica un fard in aceeasi nuanta, insa in varianta mata. Pe cealalta jumatate a pleoapei, poti utiliza un fard din aceeasi paleta de culori, mai deschis.

Sau poti alege varianta mai simpla. Aplica un creion negru pe toata suprafata peloapei mobile, iar apoi incepand de la pliu si pe restul pleoapei un fard in nuanta prunei. Estompeaza fardul cu ajutorul unui buretel.

 

Machiajul smokey eyes pentru ochi albastri

 

Pentru machiajul smokey al ochilor albastri, se potrivesc nuantele alternante de auriu si cupru, alaturi, desigur, de negru. Pentru o seara de cocktail, asorteaza unui costum cu accente masculine un machiaj potrivit, care sa atraga atentia. La fel ca si in cazul ochilor verzi, aplica in partea exterioara a pleoapei mobile un fard negru, mat, iar in interiorul peloapei un fard auriu. In partea de jos a ochiului poti utiliza un creion care sa urmeze linia genelor. In loc de scotch-ul pe care ti-l recomandam mai sus, poti folosi cu lejeritate un servetel.

 

Machiajul smokey eyes pentru ochi caprui

 

Acest stil de machiaj nu se va demoda niciodata, iar in cazul ochilor caprui confera un aer misterios. Secretul consta in acel mix & match al celor doua culori. O varianta foarte buna o reprezinta fardul tip stick care are o parte inchisa si una deschisa. Daca ai ochi caprui, atunci esti o fericita pentru ca ti se potrivesc foarte multe nuante.

Combinatiile de bej cu maro si cu tus negru, de argintiu cu negru, de pruna cu turcoaz sunt intotdeauna reusite. Aplica pe pleoapa mobila un fard cafeniu, pana in pliul ochiului. Apoi poti contura linia interna cu un creion negru iar pe pleoapa inferioara aplica o nuanta de fard mai deschis. Nu uita sa aplici mascara.

Pentru ochii negri, se potrivesc in principiu cam aceleasi nuante ca si in cazul ochilor caprui. Griurile sunt potrivite alaturi de negru, nuantele de kaki dar si albastrul electric.

 

Text: Ruxandra Raica