Make-up artistul Andra Manea „Genele false sunt un must-have al sezonului”

2mg7jgwumAndra Manea, specialistul nostru in machiaj din editia aceasta, are o experienta de peste zece ani in acest domeniu si a lucrat cu mai toate vedetele autohtone, dar si din strainatate. In acest material, Andra Manea ne pune la curent cu avantajele, dar si cu dezavantajele genelor false, ale extensiilor de par si ale tatuajelor estetice semipermanente.

 

Tatuarea permanenta a sprancenelor dureaza intre 3 si 5 ani

„Tatuarea sprancenelor este o varianta moderna de a contura sprancenele sau de a le repara, daca din diverse motive nu suntem multumite de forma lor. Se recomanda persoanelor care au firele de par rare, o culoare foarte deschisa a parului, cicatrici in zona respectiva sau vor doar sa scape de grija realizarii formei corecte sau a desenarii cu creionul,care poate deveni chiar o povara atunci cand nici nu avem indemanare. Tatuajul estetic este un machiaj semipermanent, care se realizeaza prin micropigmentare, o tehnica speciala prin care se introduc pigmenti cosmetici, aprobati medical, in stratul superior al pielii.

Despre acest gen de tatuaj trebuie sa stii ca dureaza intre 3 si 5 ani, asa ca este foarte important sa ti se faca pe sprancene o schema cu noua forma pe careo vor avea, ca sa iti dai seama daca iti place modelul. La inceput, culoarea sprancenelor va fi mai inchisa, urmand ca, in decursul a doua-trei saptamani dupa vindecare, sa se mai deschida la culoare.

Inainte de a merge la un cabinet specializat in tatuarea sprancenelor, este bine sa stii ca este indicat sa respecti forma naturala a sprancenelor, pentru ca orice schimbare “dramatica” poate sa fie un dezastru greu de remediat.

Lungimea ideala a unei sprancene frumoase este data de linia imaginara care pleaca vertical de la baza nasului si o alta linie care porneste in unghi, intersectandu-se cu prima. Pensate corect, sprancenele prezinta marele avantaj de a corecta si forma ochilor (de exemplu: daca se doreste corectarea ochilor apropiati, sprancenele vor fi pensate indeosebi la baza).

Cea mai intalnita greseala in tatuarea sprancenelor este culoarea prea inchisa a acestora!

 

Trendurile sezonului impun gene luuuungi

Diferenta intre genele false si extensiile de gene este ca primele sunt accesibile oricui, sunt usor de indepartat si se aplica zilnic, pe cand extensiile se fac doar intr-un salon cosmetic de catre un profesionist si constau in aplicarea directa pe genele naturale, cu ajutorul unui adeziv special. Acestea din urma au avantajul ca rezista pana la patru saptamani. Pentru un machiaj de zi sunt recomandate genele fir cu fir deoarece sunt mai usoare si discrete, iar pentru un machiaj extravagant sunt indicate cele tip banda.

Banda sau fir cu fir, scurte sau lungi, alegerea iti apartine. Nu uita insa ca atat machiajul, cat si coafura si outfitul trebuie sa fie in armonie.

 

Andra Manea

Site: www.andramanea.ro