Make-up la plajă. Pro sau contra?

Machiajul definește o femeie, exprimă stări, transmite emoții, machiajul înfrumusețează însă, într-o egală măsură, poate cădea și în latura opusă. Din acest motiv, cantitatea și calitatea sa sunt extrem de importante, dar și momentul în care alegem să-l purtăm. Un subiect destul de controversat al zilelor noastre este make-up-ul la plajă. Cât de sănătos și frumos este să aplicăm machiaj atunci când ne aflăm pe malul marii sau la piscină?

Farmaciștii Catena recomandă RILASTIL SUN SYSTEM, Crema ten Water Touch SPF 50+, o crema protecție solară cu formulă inovatoare care protejează tenul de acțiunea nocivă a razelor soarelui. Crema se absoarbe rapid, acționează blând, matifiaza tenul și-l lasă catifelat la atingere. Are o formulă fără emulsifianti, care minimizează faza uleioasă.Argumente contra

Atunci când mergi la plajă, pe lângă faptul că îți dorești să te bronzezi, îți dorești și să te relaxezi. Ei bine, dacă alegi să te machiezi va trebui să stai tot timpul cu ochii în oglindă pentru a te asigura că make-up-ul tău este intact, fapt care nu este tocmai comod. Soarele dogoritor, transpirația, apa, nisipul, sunt factori care ne pot deveni dușmani în acest caz și ne pot distruge look-ul și, cu siguranță, nicio femeie nu și-ar dori să pară mâzgălită pe față. În plus, îți vei limita distracția deoarece nu vei putea înota sau juca volei în voie. În ceea ce privește sănătatea, există un real risc al make-up-ului la plajă. Din cauza faptului că nu poți reaplica protecția solară tenul tău este expus radiațiilor și, implicit, arsurilor, iar persoanele, în special cele cu piele sensibilă sau acneică, pot dezvolta fotodermatoze. În plus, tenul ar trebui lăsat să respire în voie măcar în cele câteva ore de relaxare pe care le aveți la dispoziție.

Argumente pro

La acest capitol există un singur argument care, însă, cântărește cât toate celelalte contraargumente la un loc: ne dorim să fim frumoase, îngrijite și atente cu noi indiferent de circumstanțe. De asemenea, nu putem lăsa imperfecțiunile tenului să ne strice buna dispoziție cu care ne-am înarmat în vacanță. Astfel, acel cadru mirific cu un cocktail răcoritor, o carte bună și un șezlong comod nu poate fi completat decât de un machiaj perfect.

Reguli esențiale în realizarea machiajului de plajă

  • Oricât de mult ne-am dori să fim frumoase nu trebuie sub nicio formă să exagerăm cu make-up-ul, cu atât mai mult la plajă. Regulă de bază a unui astfel de machiaj este, fără doar și poate, „less is more”. Cu cât mai simplu și mai natural, cu atât mai frumos și de apreciat. Nu este permis ca la plajă să purtăm make-up de club deoarece look-ul va fi, sub razele solare, de-a dreptul grotesc.
  • De asemenea, este absolut obligatoriu să aplicăm la bază o cremă de față cu protecție solară crescută, de preferat minim 50, cu atât mai mult cu cât pe parcursul zilei nu o putem reînnoi decât dacă renunțăm la machiaj.

Farmaciștii Catena recomandă Stick ten & zone sensibile SPF 50+ de la Rilastil Sun System, o cremă cu protecție solară, special formulată pentru protejarea pielii sensibile și a zonelor delicate.

  • Crema cu FPS poate fi combinată cu un fond de ten pudră, ideal rezistent la transfer și cu protecție inclusă, acesta fiind preferat în zilele toride. Deasupra, câteva pufuri de pudră cu reflexe bronzante vor face minuni împiedicând astfel și transpirația să devină vizibilă.
  • Țineți cont că factorul de protecție solară nu se cumulează. Dacă aplici o crema cu FPS15 și un fond de ten cu FPS15, nu vei obține protecție solară FPS 30.
  • Folosiți farduri în nuanțe cât mai naturale, de la nude și roz pal și până la auriu și maro pământiu, evitând folosirea negrului. Blush-ul, de preferat sub formă de cremă, trebuie să dea acea tentă fresh tenului și nicidecum să-l încarce.
  • Altă regulă de baza în make-up-ul de plajă este folosirea produselor rezistente la apă, în special a rimelului, sau la transpirație, de tipul water-resistant/proof sau sweat-proof.

Farmaciștii Catena recomandă RILASTIL MAQUILLAGE – Mascara alungire și curbare cu efect fortifiant este o un rimel pentru alungire cu formulă inovativă, bogată în fibre și pigmenți de culoare neagră, ultra-ușori care se lipesc perfect de gene, invelindu-le cu un strat intens și luminos, fără imperfecțiuni.

  • Nu aplicați rujuri dense, cremoase, care se pot întinde ușor și nici gloss-uri lipicioase pe care se poate așeza nisipul. Cel mai potrivit este balsamul de buze cu FPS care protejează buzele și le conferă un aspect natural. Însă, dacă vă doriți să purtați neapărat ruj, fie optați pentru culori pale, ușor sidefate, fie buzele vor fi pată de culoare a look-ului și alegeți culori neon.
  • Dacă vă întrebați cu ce să asortați rujul, atunci costumul de baie sau pălăria va poate oferi răspunsul.