Make-up tips: Invata sa te pui in valoare

Make-up tips: Invata sa te pui in valoareNoi, femeile, suntem mereu nemultumite: am vrea buze mai pline, ochi mai mari, poate gene mai lungi si daca se poate un nas mai delicat! Prea ocupate sa ne observam micile defecte, uitam ceea ce este esential: fiecare femeie este frumoasa in felul ei!

Revista TONICA a aflat pentru tine cateva trucuri de beauty. Cu putin machiaj, ceva dexteritate si un strop de imaginatie iti poti accentua trasaturile si ascunde micile imperfectiuni! Iata sfaturile:

• Daca vrei ca ochii tai sa para mai mari, iar privirea sa capete profunzime, picura un strop de fard argintiu in coltul interior al ochiului.
• Pentru efect de buze pline, apeleaza la mici artificii de make up:  contureaza buzele cu un creion de culoarea fildesului (poti sa trisezi putin si sa depasesti delicat linia naturala a gurii tale), dupa care aplica un gloss special, cu efect pump-up. Ingredientele active pe care glossurile le contin (ardei cayenne, cuisoare, scortisoara sau acid hialuronic) actioneaza asupra buzelor tale conferindu-le volum asemeni injectiilor cu botox! Efectul este spectaculos si dureaza cateva ore bune!

• Vrei sa maschezi un nas mai proeminent? Atunci aplica pe varful lui si la radacina fond de ten si pudra intr-o nuanta mai inchisa decat tenul tau.

• Daca ti se pare ca ai obrajii mai “rotofei” si vrei sa conferi o alta lumina fetei tale, aplica o umbra din pudra aramie in forma literei V, dar culcat. Acest mic secret va face ca fata ta sa para mai alungita.

• Problema unei frunti plate si inguste poate fi rezolvata printr-un joc de lumini. Daca la radacina parului si spre tample ai nevoie de un fond de ten mai inchis ca nuanta, deasupra sprancenelor si pe centrul fruntii trebuie sa folosesti o crema fluida, iluminatoare.

• Ochii departati trebuie machiati cu doua nuante de fard: nuanta mai inchisa pe jumatatea interna a pleoapei superioare, iar nuanta mai deschisa pe cealalta jumatate.

Text: Diana Sorescu