Manichiura vorbește despre tine

Astăzi, când vorbim despre unghii, ne gândim imediat la moduri fanteziste de pictură, aplicații decorative sau protezarea lor prin atașarea unor unghii false. Dar cum moda vine și se schimbă, nu trebuie să uităm importanța manichiurii clasice, care trebuie să fie o prioritate pentru orice femeie.

Framaciștii Catena recomandă Vitamina E de la Naturalis, un supliment alimentar cu efecte benefice asupra sistemului nervos, a performanțelor sexuale și frumuseții pielii, unghiilor și părului.

Cel puțin așa ne sfătuiesc specialiștii unei importante firme de cosmetice care au creat, în 1932, prima gama de oje colorate. Pentru a avea unghii de vis, există numeroase tehnici, dar indiferent pe care ați folosi-o, un ingredient este absolut necesar pentru a reuși acest exercițiu simplu că un joc de copii: amuzamentul, distracția, veselia, ziceți-i cum vreți. Dar haideți să vedem cum ne influențează felul nostru de a fi, vârsta sau statutul social în alegerea manichiurii de fiecare zi.Femeile conservatoare iubesc manichiură french

Cele care vor să fie tot timpul aranjate, dar fără a epata, fie că funcția nu le-o permite (angajatele băncilor, cele din asigurări, din sistemul sanitar), fie că felul lor de-a fi este introvertit, aleg aproape întotdeauna manichiură franțuzească. Contrar denumirii, miraculoasă metodă a fost inventată de americani, pentru a conferi mâinilor un aer șic, păstrându-le totodată naturalețea. French manicure reprezintă un machiaj discret al unghiei. Este realizată prin colorarea vârfului unghiilor cu un strat alb de ojă, apoi unghia este acoperită în totalitate cu un strat roz transparent, iar ultimul strat este un fixator care dă strălucire deosebită. Anul acesta, manichiura franțuzească se poartă pe unghii scurte și rotunjite.

Inventivele folosesc bijuteriile pe unghii

Femeile care au un suflet de artist sau vor să însuflețească o ținută monocromatică, aleg decorarea unghiilor prin aplicarea unor bijuterii special create. Tehnică cea mai simplă constă în aplicarea, pe unghia deja colorată cu ojă dorită, a unui motiv predesenat și fixarea desenului sau a bijuteriei alese cu unul sau două straturi de lac de unghii incolor. Noutatea sezonului o reprezintă strasul albastru, roz sau verde fistic în formă de picătură sau petală de floare, aplicat în centrul unghiei, peste culoarea de ojă aleasă.

Tatuaje și piercinguri pentru rebele

O femeie rebelă va cauta și la capitolul manichiură originalul, ineditul. De aceea își poate decora încheietura mâinii, un deget sau, de ce nu, chiar unghia… cu cât culoarea este mai veselă, cu atât suntem mai trendy. Adeptele piercingului urmează tendința “Hands et Nails Designs” alegându-și locuri cât mai neobișnuite să-și etaleze bijuteria preferată. Curajoasele aplică piercingul pe unghia adevărată, celelalte pe unghia falsă, obținând aproape același rezultat.

Unghii false pentru cele lipsite de răbdare

Presate de timp, având o formă neplăcută a unghiilor ori, și mai rău, cele care-și rod unghiile, dar totuși „fashion victim”, multe femei recurg la aplicarea unghiilor false. O regulă trebuie urmată însă: la fiecare 4-6 luni unghiile false trebuie întreținute de manichiuristă specialistă.

Sănătatea, înaintea frumuseții

Ceea ce observăm prima oară la unghiile unei persoane nu este frumusețea și modul de îngrijire al acestora, cum poate ai fi tentată să crezi, ci starea lor de sănătate. Unghii îngroșate, fărâmicioase sau pătate, care se rup de parcă ar fi  hârtie, toate acestea sunt semnale de alarmă care trebuie să ne determine să mergem la medicul dermatolog. De altfel, expertul mondial al unghiilor, dr. Robert Baran, susține că, uitându-te la unghiile unei persoane, e că și cum ai privi pe o fereastră starea ei generală de sănătate, numeroase afecțiuni manifestându-se prin modificarea aspectului normal al acestora. Pe lângă sănătatea organismului, unghiile ne trădează statutul social sau ce părere avem despre propria persoană. Trendy, șocante sau pur și simplu extrem de îngrijite, faceți din mâinile voastre o opera de artă!

88% dintre bărbați preferă femeile cu unghii roșii

Text: Ioana Daian