Mănuși, mănuși, mănuși: ce model să alegi?

De piele sau de dantelă, mitene sau mănuși de lână pufoase, în această iarnă aceste accesorii indispensabile și călduroase pot adăuga un touch stilish oricărei ținute.Mănușile lungi, trendul sezonului

Deși existența mănușilor datează din Antichitate, când aveau rolul de proteja împotriva spinilor murelor sălbatice, mănușile lungi au fostle mai regăsim de-abia în secolul al XIII-lea, când femeile au început să poarte mănușile ca articol de modă. Pe vremea aceea erau confecționate din mătase sau țesătură de in și puteau ajunge până la cot.

Ganni, Valentino, mitene H&M
Ganni, Valentino, mitene H&M

 

Cândva simbol al regalității, mănușile lungi apar din nou în 2017 și de atunci le găsim din fiecare toamnă-iarnă la brandurile noastre preferate.

Bi-material, Zara

Anul acesta, Zara oferă modele din piele artificială într-un roșu de sezon. Dacă preferi o culoare neutră, Casa Valentino are un model nude. Și dacă vrei să altceva decât imitația de piele, poți opta pentru mănușile lungi croșetate Ganni în kaki, cromatică atemporală, de toamnă.

Mănuși, accesoriu fashion de sezon

Mănușile sunt disponibile în diferite modele pentru a mulțumi pe toată lumea. Ne gândim în special la mittene sau mănuși, acest accesoriu emblematic al anilor 90, relansate de Madonna în primele ei video clipuri.

Mango, Burberry

Dacă ești o persoană friguroasă și îți îngheață extremitățile corpului, precum mâinile și în special degetele, alege o pereche de mănuși Toni Sailer dintr-o imitație de piele albă ca zăpada. Dacă ești îndrăgostită de aspectul pufos al mănușilor, dar și pentru a te putea folosi de degete, alege o pereche de mănuși matlasate Mango kaki. Și dacă vrei să-ți eliberezi de tot degetele, optează pentru mănușile Lululemon, gri deschis, culoare care merge cu orice.

Croșetate sau imitație de piele, materiale care țin cald

Lululemon, Theo Kooples

Pentru a proteja mâinile de vântul înghețat, alege un material moale și călduros. H&M oferă mănuși tricotate lungi, iar Marie Sixtine prezintă un model de mănuși mai scurt, de culoarea albă. Din imitație de piele sunt nenumărte opțiuni. La Burberry, există un model cafeniu, la The Kooples sau Claudie Pierlot, două modele negre clasice care nu vor ieși niciodată din modă.

Lululemon, Marie Sixtine

Este greu să alegi între două materiale care îți plac. Soluția ? Modelul bi-material și alte variate, de exemplu bej și roșu-sânge, perfecte pentru sezonul rece.

Text Cristina Dudău 

Foto Hepta, MarieClaire.fr