Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, sustinut de sportivele Violeta Beclea-Szekely, Monica Iagar, Otilia Badescu si Monica Rosu

Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, sustinut de sportivele Violeta Beclea-Szekely, Monica Iagar, Otilia Badescu si Monica RosuMaratonul DHL Stafeta Carpatilor va avea loc pe 21 iunie la Poiana Brasov si este sustinut de sportivii romani care au obtinut rezultate extraordinare la competitiile internationale, printre care se numara Violeta Beclea-Szekely, participanta si sustinatoare inca de la prima editie, Monica Iagar, Otilia Badescu si Monica Rosu.

„Am avut privilegiul sa fiu alaturi de organizatorii Maratonului DHL inca de la prima sa editie si nu pot decat sa ma bucur nespus ca putem continua impreuna acest proiect caritabil care, prin intermediul Organizatiei «Salvati Copiii», vine in sprijinul copiilor ce provin din familii dezorganizate”, a declarat Violeta Beclea-Szekely.

„22 de ani am facut atletism si joc de glezna, abc-ul atletismului, dar nu stiu sa le fac bine nici acum. Fac sport in fiecare zi si consider ca e un mod ideal de a fi in buna forma. Imi place sa cred ca in fiecare dintre noi exista un alergator care se bucura de binefacerile miscarii. Va invit sa fiti alaturi de mine la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor!”, a spus si Monica Iagar.

„Maratonul seamana cu o lupta a vietii, de la linia de start in care incepem timid, dar hotarati intelegand fizic si mental distanta pe care o avem de parcurs, pana la linia de final. Pe parcurs, se schimba multe stari, insa toti ne dorim sa terminam cursa, nu sa o castigam. Din acel moment avem un singur scop, sa fim impreuna, sa realizam un record personal… iar cel mai important aspect este…. sa PARTICIPAM!”, a spus Otilia Badescu.

„Pentru mine, sportul inseamna sacrificiu, dar nu gratuit, ci pentru a ajunge unde ti-ai propus, pe prima treapta a podiumului. Dincolo de performanta, sportul de orice fel ar trebui sa faca parte din viata noastra. Orice alergator ar trebui sa participe la un maraton pentru a-si testa limitele. Iar maratonul DHL Stafeta Carpatilor are un traseu minunat, asa ca intr-o asemenea competitie «pe drumuri de munte» iesi oricum invingator”, a completat Monica Rosu.

 Scopul maratonului

Maratonul DHL Stafeta Carpatilor este dedicat alergatorilor profesionisti, companiilor din Romania si publicului larg. Scopul maratonului este strangerea de fonduri ce vor fi donate Organizatiei „Salvati Copiii” pentru sustinerea proiectului “Educatie si informare impotriva consumului de droguri in randul tinerilor”. Pana pe 23 mai, taxa de inscriere la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor este de 90 de lei pentru persoane fizice si 115 lei pentru companii. Dupa aceasta data, taxa se va majora cu 25 de lei pentru ambele categorii.  

Intra aici pentru mai multe detalii!

 

Text: Ruxandra Raica