Marea evadare Chanel, fara Karl Lagerfeld

Peronul “garii” din Grand Palais

“Chanel Cruise Collection 2020”, sau “Destinatia Chanel” se numeste cea mai recenta colectie a celebrului brand, prezentata cu aceeasi extravaganta la Grand Palais din Paris, pe un podium care a recreat atmfosfera de pe peronul unei gari.Invitatii, pe banci in gara

Semnata de Virgine Viard, cea mai fidela colaboratoare a lui Karl Lagerfeld, disparut in februarie anul acesta, colectia a propus destinatii “fetis” mostenite de la Coco Chanel: Saint-Tropez, Roma, Bombay sau Venetia, Deauville sau Biarritz.

Ali McGraw, Vanessa Paradis si fiica ei, Lily Rose Depp; Keira Knightley insarcinata si sotul ei, James Righton

Inivitatii s-au instalat pe niste banci de lemn, pe peronul unei gari mai mult austere, daca este sa ne gandim la decorurile opulente ale prezentarilor anterioare ntrate in traditia Chanel si au asteptat sosirea unei locomotive pe sine de tren adevarate instalate sub cupola Grand Palais. La sfarsit, in aceasta atosfera nostalgica, Virginie Viard a multumit publicului imbracata sobru, ca de obicei si cu o lacrima in coltul ochilor.

“Destinatia Chanel” in tinute de vis

“In gara incepe orice evadare”, asa a inceput prezentarea-croaziera 2019-2020 a Casei Chanel, cu tema calatoriilor onirice si a marilor evadari. Iar tinutele au fost pe masura.

Pantaloni largi, despicati pe glezna, bleu canard, inspirati de uniformele de lucru, funde victoriene, genți de mana generoase, jachete cu opt buzunare, genti sport la granita dintre rucsac si banana, cizme din piele, cel mai adesea in doua culori, alb-negru, rosu si roz; leggings in combinatii de paiete, camasi imaculate cu guler inalt in stilul “KL”, topuri cu funde mari, innodate la nivelul pieptului, jachete de tweed (fucsia, violet, verde smarald), suporturi pentru sticle de apa, rochii de sifon cu imprimeuri florale, pantaloni scurti cu aplicatii de piele, de culoare rosie sau de culoare albastru deschis.

Una peste alta o mare varietate de stiluri, care combina creativitatea contemporana, cu alte  perspective mai retro, un tribut adus stilului Mademoiselle Chanel.

Text: Cristina Dudau

Foto: Hepta