Multă marfă mucegăită în mall

Marfa dintr-un mall din Malaezia a mucegăit după ce timp de două luni magazinele au fost închise din cauza pandemiei.

Potrivit imaginilor din Social Media, mucegaiul provocat de umezeală a distrus nu doar articolele vestimentare și accesoriile, curele, genți, pantofi etc, ci și mobilierul.

Regiunea Sabah, unde se află și mallul, are o umiditate foarte crescută, iar cât timp mall a fost inactive, nici sistemele de ventilație, aparatele de aer condiționat nu au funcționat. Pentru a nu-și pierde chiriașii, roprietarii mallului au angajat o firmă de curățenie care va “reda viața” produselor.  

În prezent, Malaezia are peste 6.700 de cazuri diagnosticate cu noul coronavirus, dintre care 109 oameni şi-au pierdut viaţa, iar 5.223 de pacienţi au fost vindecaţi, potrivit worldometer. Ca și în alte țări de pe mapamond, și premierul malaezian, Tan Sri Muhyiddin Yassin, a impus o serie de măsuri drastice pentru a opri răspândirea epidemiei pe plan local, inclusiv restricţii de călătorie atât în ţară cât şi în afara ei.

În România restricțiile se vor ridica treptat, începând cu 15 mai. Deși și la noi centrele comerciale au fost închise de mai bine de două luni, acestea vor rămâne în continuare inactive. Deocamdată, singurele magazine care se vor deschide vor fi cele cu ieșire la stradă.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images