Masti cosmetice pentru fiecare moment

Masti cosmetice pentru fiecare momentPrin aplicarea unei masti cosmetice se obtine acelasi efect ca prin aplicarea unei crème obisnuite deoarece aceasta contine un numar triplu de substante benefice. Functia principala a mastilor este regenerarea celulelor pielii stimuland circulatia in zona pe care se aplica. Ca rezultat, se observa o piele mai curata si mai luminoasa.

Nu toate mastile au aceeasi functie. Depinde de felul de masca si de tipul de piele pe care este aplicata. Dupa efecte, exista masti de curatare, hranitoare, hidratante si inclusiv unele au efect de lifting, diminuand micile riduri.

Aplicare
In primul rand, pielea trebuie sa fie curatata in prealabil cu lapte demachiant si o solutie tonica.

 Acest lucru favorizeaza o exfoliere optima si o indepartare eficienta a celulelor moarte. Curatarea prealabila deschide porii, iar absorbtia mastii va fi mult mai eficienta. In mod normal, mastile se pot aplica de una sau doua ori pe saptamana, iar timpul de actionare variaza de la zece la 20 de minute. Nu este recomandat sa se aplice pe zona din jurul ochilor deoarece aceasta este mult mai sensibila decat restul fetei si ar putea da nastere unei reactii alergice. Exfolierea este benefica si indicata, dar pe tipurile de piele sensibila poate deveni agresiva.

Tipuri de masti
– Masca de curatare este folosita pentru tenul gras si cu puncte negre. Pentru acest tip de epiderma trebuie aplicate produse care sa usuce si in acelasi timp sa hidrateze pielea. In compozitia sa se folosesc, de obicei, plante astringente precum produsi derivati din argila care inchid si curata porii.
– Masca hidratanta se aplica pe o piele dezhidratata, fara culoare. Efectul sau este acela de a reda aspectul placut, natural al tenului prin intermediul unei hidratari profunde. Aceste masti redau umiditatea pielii prin substantele continute, precum mierea si plante precum cactusul.
– Masca nutritiva se aplica pe un ten uscat. Aceste masti contin ingredienti extra grasi care favorizeaza retinerea apei, precum aminoacizi, proteine si vitamine.
– Masca regeneranta reda pielii aspectul tineresc si odihnit. Are un efect imediat si spectacular si este ideala dupa o noapte nedormita. Contine substante ultra hidratante, capabile sa niveleze micile riduri.

Text: Ana Macovei

august 28th, 2005 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate