Măşti cosmetice pentru orice tip de ten. Alege-o pe cea potrivită!

măşti cosmetice

Prin aplicarea unei măşti cosmetice se obține același efect ca prin aplicarea unei creme obișnuite, deoarece aceasta conține un număr triplu de substanțe benefice.

Funcția principala a măștilor este regenerarea celulelor pielii stimulând circulația în zona pe care se aplică. Ca rezultat, se observă o piele mai curată și mai luminoasă.

Nu toate măștile au aceeași funcție. Depinde de felul de mască și de tipul de piele pe care este aplicată. După efecte, există măşti cosmetice de curățare, hrănitoare, hidratante și inclusiv unele au efect de lifting, diminuând micile riduri.Aplicare

În primul rând, pielea trebuie să fie curățată în prealabil cu lapte demachiant și o soluție tonică.

Acest lucru favorizează o exfoliere optimă și o îndepărtare eficientă a celulelor moarte. Curățarea prealabilă deschide porii, iar absorbția măștii va fi mult mai eficientă. În mod normal, măștile se pot aplică de una sau două ori pe săptămâna, iar timpul de acționare variază de la zece la 20 de minute. Nu este recomandat să se aplice măşti cosmetice pe zona din jurul ochilor, deoarece aceasta este mult mai sensibilă decât restul fetei și ar putea da naștere unei reacții alergice. Exfolierea este benefică și indicată, dar pe tipurile de piele sensibilă poate deveni agresivă.

Tipuri de măști cosmetice

Masca de curățare este folosită pentru tenul gras și cu puncte negre. Pentru acest tip de epidermă trebuie aplicate produse care să usuce și în același timp să hidrateze pielea. În compoziția sa se folosesc, de obicei, ingrediente care închid și curată porii.
Masca hidratantă se aplică pe o piele deshidratată, fără culoare. Efectul sau este acela de a redă aspectul plăcut, natural al tenului prin intermediul unei hidratari profunde. Aceste măști redau umiditatea pielii.
Masca nutritivă se aplică pe un ten uscat. Aceste măști conțin ingredienti extra grași care favorizează reținerea apei, precum aminoacizi, proteine și vitamine.
Masca regenerantă redă pielii aspectul tineresc și odihnit. Are un efect imediat și spectacular și este ideală după o noapte nedormită. Conține substanțe ultra hidratante, capabile să niveleze micile riduri.

De ce să alegi măştile şerveţel Skin Republic? Vezi aici 

Cristina Dudău

Foto Shutterstock