Meghan Markle în pragul sinuciderii din cauza familiei regale

Conform declaraţiilor lui Meghan Markle din interviul incendiar acordat lui Oprah Winfrey, viața pe care a dus-o în ineriorul familiei regale britanică a fost atât de izolată, de singură și de lipsită de sprijin, încât a experimentat gânduri suicidare.Un basm terifiant

Meghan Markle a spus că părerile sale despre regalitate au fost modelate de basme. Părea să pătrundă în acea fantezie când s-a căsătorit cu prințul Harry în 2018. Dar realitatea pe care a întâlnit-o – rasismul și un stoicism oficial care i-a redus la tăcere pe ea și pe cei mai apropiați prieteni – au condus primul membru de culoare al familiei regale în pragul depresiei.

„Pur şi simplu nu mai voiam să trăiesc. Au fost gânduri constante, terifiante, reale şi foarte clare”, i-a spus ducesa de Sussex lui Oprah Winfrey. Meghan, care este metisă, a explicat că în familia regală britanică au existat mai multe „îngrijorări și discuții despre cât de închisă este pielea lui Archie atunci când s-a născut”. Harry a confirmat aceste discuții, dar a adăugat că nu va dezvălui niciodată detalii.

„Ideea că fiul nostru nu ar fi în siguranță și ideea că primul membru de culoare al acestei familii nu va avea titluri de care se bucură ceilalți copii… în această conversaţie este şi o parte importantă despre cum există o convenție. Când ești nepotul unui monarh, deci când tatăl lui Harry va deveni rege, Archie și viitorul nostru copil ar fi trebuit să devină prinţ sau prințesă.”

Regina a fost minunată, dar …

Conversațiile pe această temă au condus la o ruptură între prințul Harry și tatăl său, potrivit dezvăluirilor făcute de Meghan și Harry în interviu. Harry a dezvăluit că tatăl său, prințul Charles, nici măcar nu le-a mai răspuns la telefon când el și Meghan s-au îndepărtat de familia regală, dar că ulterior, prințul Charles a revenit la sentimente mai bune.

„Am luat lucrurile în mâinile mele. Trebuia să fac asta pentru familia mea ”, a spus Harry referitor la hotărârea de a se îndepărta de familia regală. „Nu a fost o surpriză pentru nimeni … dar trebuia să fac ceva pentru propria mea sănătate mintală, dar și pentru soția mea.” Prințul Harry și Meghan Markle au renunțat la îndatoririle oficiale ca membri ai familiei regale britanice și s-au mutat în Canada și apoi în Los Angeles.

Ducesa de Sussex a mai explicat în interviu că „regina a fost întotdeauna minunată pentru mine. Mi-a plăcut să fiu în compania ei”, adăugând că Elisabeta a II-a îi amintește de bunica ei. „A fost mereu caldă și primitoare”, a mai spus Markle. În schimb, Meghan a precizat că nu a existat „nicio îndrumare sau sprijin” din partea reginei Angliei, a relatat CNN.

Elisabeta a II-a folosește de ani de zile produsele Cyclax, o gamă adaptată nevoilor femeilor tonice, puternice, classy, naturale, de toate vârstele și cu prețuri foarte accesibile.

Harry: „M-am simţit abandonat”

De asemenea, Harry nu s-a temut să spună că Meghan Markle a avut o contribuţie foarte importantă în ieşirea din familia regală: „N-aș fi putut (să o fac singur….), pentru că și eu am fost prins în capcană. Nu am văzut o ieșire. Am fost prins în sistem, la fel ca restul familiei mele. Tatăl meu și fratele meu sunt prinși în capcană. Nu pot pleca și am o compasiune imensă pentru asta.”

“Mă simt chiar dezamăgit pentru că el a trecut prin ceva asemănător, ştie cum se simte durerea… iar Archie este nepotul lui. Dar, în acelaşi timp, îl voi iubi mereu, însă a fost multă suferinţă şi voi continua să fac una dintre priorităţile mele încercarea de a vindeca această relaţie”.

El a dezvăluit, de asemenea, că Familia Regală a întrerupt orice legătură cu el în primul trimestru al anului 2020.  Dar a insistat că nu o va „ocoli niciodată” pe Regina Elisabeta a II-a. În acest sens, el a spus că a vorbit cu bunica sa în vârstă de 94 de ani mai mult în ultimul an decât o făcuse anterior. „Am prea mult respect pentru ea”, a precizat Ducele de Sussex.

Noroc cu moştenirea Dianei

Pe plan financiar, ducii au dezvăluit că nu mai primesc nimic de la familia regală. Harry a adăugat că are banii pe care mama lui, prinţesa Diana, i-a lăsat, după ce s-a stins din viață.

Prințul Harry și Meghan Markle au o avere cumulată de 30 de milioane de lire sterline. Harry are 25 de milioane, cea mai mare parte a averii fiind moștenită de la mama sa, Prințesa Diana, bani pe care i-a primit când a împlinit 30 de ani. De asemenea, Harry a mai primit 7 milioane de lire de la străbunica sa, Regina-Mamă Elisabeta, care a murit în 2002. La rândul ei, Meghan Markle are o avere estimată la 5 milioane de lire sterline din cariera sa de actriță.

Harry și Meghan vor avea o fetiță în vară. Ducele și ducesa de Sussex au dezvăluit în cadrul interviului cu Oprah Winfrey care va fi sexul celui de-al doilea copil pe care îl așteaptă. Prințul Harry a spus: „Va fi fetiță”. Apoi a adăugat: „A avea un copil sau doi este oricum extraordinar. Dar să ai mai întâi un băiat și apoi o fată, ce mai poți cere?”.

Conform thesun.co.uk, care citează CBS, Oprah Winfrey a ţinut să precizeze că Meghan nu a fost plătită pentru interviu.

Cristina Dudău

Foto Hepta