Mentine-te in forma la inceput de toamna prin masaj

Daca a venit toamna si am renuntat la fustele si rochiile scurte, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la sport si masaj. In caz contrar, primavara viitoare vom intra din nou in panica din dorinta de a scapa de celulita inestetica care ne da batai de cap la fiecare inceput de sezon calduros. Masajul anticelulitic indeparteaza celulita intr-o proportie destul de mare, remodeland aspectul tesutului adipos. In aceeasi masura, drenajul limfatic reduce celulita, depunerile de grasime si contribuie la detoxifierea organismului.Tonica TV: Ce presupune drenajul limfatic?

Mihaela Kodmon, terapeut masaj: Drenajul limfatic presupune o miscare mult mai lenta fata de celelalte tipuri de masaj: masajul terapeutic, masajul anticelulitic. Ne ajuta foarte mult la eliminarea toxinelor din organism. Daca vom combina masajul celulitic cu drenajul limfatic, o sa avem rezultate mult mai bune decat daca le facem separat.

Tonica TV: Ce presupune masajul anticelulitic?

Mihaela Kodmon, terapeut masaj: Masajul anticelulitic se realizeaza prin miscari alternative cu o frecventa intensa. Ne ajuta foarte mult la eliminarea apei din organism. Clientelor le recomandam masajul anticelulitic plus drenaj limfatic pentru un rezultat mult mai eficient si mult mai rapid.

Tonica TV: Care este diferenta dintre masajul anticelulitic si drenajul limfatic?

Mihaela Kodmon, terapeut masaj: Diferenta dintre cele doua tipuri de masaj se inregistreaza la nivelul miscarilor. Important este de retinut ca ele se completeaza foarte bine. Rezultatele le putem observa daca vom combina drenajul limfatic cu masajul anticelulitic dupa 5 sedinte, iar daca facem doar masaj anticelulitic, dupa 10 sedinte.

Tonica TV: Putem face aceste doua tipuri de masaj indiferent de varsta?

Mihaela Kodmon, terapeut masaj: Da, putem face orice tip de masaj indiferent de varsta. Dar exista cateva contraindicatii, printre care tromboflebita, afectiunile oncologice si perioada menstruala.

Tonica TV: Ce alte tipuri de masaj ne recomanzi la inceput de toamna?

Mihaela Kodmon, terapeut masaj: La inceput de toamna, va recomand masajul terapeutic pentru detensionarea muschilor, este extraordinar pentru cei care stau foarte mult la birou, pe scaun, in fata laptopului.

Asa ca toamna aceasta va puteti mentine in forma fara niciun fel de probleme cu ajutorul masajului anticelulitic impreuna cu drenajul limfatic. Nu este niciodata prea tarziu sau prea devreme pentru a avea grija de corpul vostru!

Text: Ruxandra Dumitrescu