Mirela Diaconu, creatoarea care da refresh modei

Buna, Mirela! Povesteste-ne putin despre parcursul tau… Cand ai stiut clar ca vrei sa devii creatoare de moda?

Parcursul meu ca designer a inceput la liceul „Nicolae Tonitza”, unde am urmat sectia de Design vestimentar. Ulterior, am obtinut o bursa de studii la Nuova Accademia di Belle Arti din Milano. Avand aceasta predilectie in special pentru accesorii, am urmat un master in Accessories Design la Domus Academy. In paralel, am lucrat si am facut stagii la mai multe case de moda care m-au ajutat foarte mult in dezvoltarea personala. In 2007, m-am intors in Romania si am decis sa pun bazele propriului meu atelier si astfel a luat nastere brandul Mirela Diaconu.

Cate colectii ai pana in prezent si care este cea mai draga sufletului tau?

Din 2007, am lansat cate 2 colectii pe an, una pe fiecare sezon. Toate colectiile imi sunt dragi, insa cel mai mult ma entuziasmeaza urmatoarea. Intotdeauna ce e nou, ceea ce urmeaza sa fac imi capteaza toata atentia si devine preferata in mod natural.

Cat de multa conteaza studiile si cat conteaza talentul in ceea ce priveste aceasta cariera? Care este procentul?

Talentul conteaza mai mult decat studiile, as putea spune. Avem atatea exemple de designeri internationali care, desi aveau la baza o alta meserie, prin talent au reusit sa devina nume sonore in moda. Studiile insa sunt esentiale pentru ca iti structureaza informatia si pleci cu un bagaj foarte important.

Care este evolutia vedetelor de la noi in ceea ce priveste tendintele? Se adapteaza, se imbraca bine?

Vedetele din Romania se imbraca din ce in ce mai bine, iar acest lucru este general valabil pentru femeile din tara noastra, cu precadere pentru tineret. Romancele sunt mult mai ingrijite, mult mai stilate si mult mai atente si se adapteaza usor la tendintele modei, lucru care ma bucura nespus.

Daca ar fi sa alegi o vedeta ca imagine pentru cea mai noua colectie a ta, Mirela Diaconu Spring Summer 2015, pentru cine ai opta?

Sunt mai multe persoane publice pe care le admir si nu as putea sa nominalizez una singura. Cu siguranta ar fi o femeie care sa fie constienta atat de atuurile, cat si de defectele ei si care sa stie sa se puna in valoare.

Spune-ne cate ceva despre noua colectie…

Urban Princess, ultima colectie Mirela Diaconu, se adreseaza unei femei sofisticate si aventuroase − femela Alfa a oraselor cosmopolite. Imbina taieturi atipice, mixuri intre materiale vaporoase cum ar fi voalul, tulul si elemente mai rigide cum ar fi capsele, insertiile de snur, dar si nemuritoarea dantela.

Ce se poarta vara aceasta?

Vara aceasta se pune accent pe salopeta. Influenta anilor ’70 revine in moda si propulseaza pantalonii evazati din materiale usoare, fluide, salopetele, rochitele si fustele pana la glezne, in culori pastel sau imprimeuri florale care sa ne reaminteasca sa ne bucuram de vara.

Cum arata femeia careia i se adreseaza hainele tale?

Femeia care poarta hainele Mirela Diaconu este sofisticata, feminina si foarte curajoasa in alegerile ei vestimentare.

Descrie intr-un singur cuvant brandul Mirela Diaconu.

Brandul Mirela Diaconu este fresh!

Text: Alexandra Lupu