Miu Miu a readus la viață rochiile vintage

Criticii de fashion numesc noua colecție marca Miu Miu ca fiind una capsulă cu… reciclate. Faptul că Miu Miu a ales că noua linie vestimentară să readucă în atenția publicului rochiile vintage ale brand-ului francez, nu poate decât să bucure doamnele și domnișoarele iubitoare ale clasicului.

Cele 80 de look-uri unice propuse de casa de modă cuprind stiluri ale anilor începând cu ’30 până în ’80. Casa a intrat în posesia acestor item-uri atemporale prin intermediul unor colecționari de epocă din întreaga lume. Miu Miu a reparat și a finisat (cu accesorii și ornamente) cu drag în atelierul etichetei și broderiile semnate de casă cu mulți ani în urmă.

De exemplu, o rochie din crep plisată, roz bonbon, din anii ’70, a fost “împodobită” cu detalii cu pene și un guler de crep alb, apoi i s-a adăugat ca accesoriu o centură tip bijuterie, iar mânecile lungi au devenit negre, scurte și bufante.

O altă rochie de cocktail, din tricot argintiu și auriu, din același deceniu, a fost personalizată cu o fundă mare de mătase portocalie, i s-a adăugat un guler din cristale și a fost împodobită cu ornamente strălucitoare.

Și o rochie din crep de coral din anii ’60 a fost modificată cu un guler alb și cu o fundă contrastantă turcoaz în talie.

O piesă vestimentară verde a prins și ea viață cu același guler alb, mâneci de aceeași nuanță ca gulerul și a fost îmbrăcată în pietre strălucitoare.

Piesele unice sunt împărțite între buticurile din Milano, Londra, Paris, Moscova, New York, Shanghai, Hong Kong, Tokyo și St. Moritz ale lui Miu Miu.

De asemenea, casa de modă parisiană promite o colaborare și cu Levi’s, cunoscutul brand de jeanși, la primăvară.

Text: Bettina Cristea