Modă, glam, vedete şi… măşti la Paris Fashion Week

Săptămâna Modei de la Paris tocmai s-a încheiat. Casele mari de modă Balenciaga, Louis Vuitton, Chanel şi multe altele şi-au prezentat colecţiile pentru sezonul toamnă-iarnă 2020.

Pe lângă show-ul realizat de Balenciaga, cu un catwalk scufundat în apă, producătorul Kanye West a avut o lansare în care fiica sa a fost vedeta. Ea a cântat pe durata prezentării.Louis Vuitton

Nicolas Ghesquière a organizat un spectacol modernist în care a combinat jachete de schi anii ’80 cu trenciuri din anii ’70. Printre acestea, creatorului nu i-au scăpat detaliile anilor ’50 din moda masculină, reuşind astfel să readucă în prim-plan feminismul.

Chloe

Natacha Ramsay-Levi a îmbogățit colecţia cu un simţ artistic care nu a fost forțat linia stilistică cunoscută a casei Chloé. Directorul de creație s-a exprimat artistic cu ajutorul operei Ritei Ackermann. S-a inspirat pentru rochiile lungi, bluzele cu mâneci de episcop, fustele și gențile cu imprimeuri din opera artistului maghiar.

Givenchy

Colecţia lui Givenchy a început cu un citat al artistei portugheze Helena Almeida, „Lucrarea mea este corpul meu, corpul meu este munca mea”. Tema colecției Clare Waight Keller fiind eroina casei de artă, o femeie misterioasă, în negru, cu o ţinută completată cu o pălărie cu borul mare.

Chanel

Chanel în viziunea lui Virginie Viard este una simplistă, bazată pe elementele de bază ale etichetei brand-ului. Creatoarea are o perspectivă nouă pentru toamna anului 2020. Pantalonii clasici largi au devenit pantaloni cu şliţuri pe picioare, iar costumele cu fustă au devenit mai relaxate. Colecția oferă opțiuni pentru cele mai îndrăznețe şi puternice femei, iubitoarele Chanel de orice vârstă.

Vivienne Westwood

Kanye West – Yeezy

https://www.instagram.com/p/B9Qx4wlH-5E/

Balenciaga

Demna Gvasalia a adus o notă religioasă pe catwalkul Balenciaga, fiind influențat de tinerețea sa în cadrul Bisericii Ortodoxe din Georgia, precum și de convertirea sa la catolicism, după mutarea în Spania. Catwalk-ul a fost realizat pe o apă neagră, ochii modelelor erau înroșiți, iar fețele albite şi ascuțite.

Miu Miu

Colecția de toamnă 2020 a lui Miu Miu a amintit de perioada postbelică. Superstaruri ale Generaţiei Z, Kaia Gerber la Storm Reid au dat viaţă acestei prezentări. Paltoanele de lână, rochiile maxi de mătase, buclele şi tricotajele marinăreşti au făcut parte din viziunea acestei prezentări.

Alexander McQueen

Tema colecției de toamnă a lui Sarah Burton de la Alexander McQueen a fost despre omagierea femeilor îndrăznețe și curajoase. Umerii ascuțiți și hamurile din piele, rochiile și blaturile „moi”, care ducea cu gândul la armuri, au fost elementele cheie ale colecţiei.

Ellie Saab

Valentino

Pierpaolo Piccioli a deschis spectacolul Valentino în nuanţe închise, cu note romantice. A continuat apoi cu roșul clasic Valentino – pe o haină fantastică și o rochie din piele, cu paiete, lungă până în podea.

Dior, YSL, Lanvin, Kenzo, Kenneth Ize şi Maison Margiela au avut showurile de prezentare a noilor colecţii. Uite care sunt propunerile acestor case! 

Modele de măşti împotriva coronavirus pe străzile Parisului

Printre participanţii fashionişti de la evenimente au existat şi câteva persoane care au purtat măşti.

Mai multe ţinute de pe străzile Parisului poţi vedea aici!

Săptămână Modei de la Paris este un eveniment al industriei de fashion, care durează aproximativ o săptămână. În cadrul acesteia, designeri de modă, mărci sau „case” de modă își lansează ultimele colecții, prin prezentări de modă pe catwalk cumpărătorilor și mass-media. Aceste evenimente influențează tendințele pentru anotimpurile actuale și viitoare.

Text: Bettina Cristea

Photo: Hepta, Harper’s Bazaar, Instagram