Modele de barba potrivite pentru fizionomia fiecarui barbat

Modele de barba potrivite pentru fizionomia fiecarui barbatSe spune ca barbatii cu barba sunt fermecatori, insa aici nu comentam gusturile. Totusi, cand vine vorba despre barbatii cu barba, aceasta din urma trebuie sa fie potrivita fizionomiilor. Cum exista jeansi potriviti fiecarei forme a corpului, exista si modele de barba care se preteaza foarte bine anumitor fizionomii si pe care barbatii le pot adopta astfel incat sa le scoata in evidenta trasaturile. Am putea lua vedetele internationale drept model. Mai intai, trebuie sa va examinati fizionomia pentru a va da seama exact care este forma fetei si abia dupa aceea sa alegeti ceea ce vi se potriveste. Puteti apela si la sfatul unui specialist.

 Barba potrivita fetei usor patrate

Barbatii cu fata usor patrata ar trebui sa opteze pentru un model de barba care sa le alungeasca fata si sa le scoata in evidenta trasaturile. David Beckham este un bun exemplu in acest sens. O astfel de barba trebuie sa fie scurta, iar pentru a obtine acest look, trebuie doar sa nu o radeti cateva saptamani, dupa care sa o tundeti cu foarfecile pentru a-i mentine lungimea. Cel mai indicat ar fi sa mergeti mai intai la un frizer pentru a va da o forma intiala, iar apoi nu va fi deloc greu sa-i mentineti linia acasa.

 

Ce model de barba este potrivit fetei dreptunghiulare?

Daca aveti o astfel de forma a fetei, barba poate echilibra trasaturile si poate crea iluzia ca fata este mai ovala. Inspirati-va de la unul dintre cei mai importanti barbati din moda, Tom Ford, care are un aspect distins si foarte interesant. Ideea este ca linia perciunilor sa se piarda cumva in linia barbii. Din nou, barba trebuie sa fie scurta. Ea trebuie lasata sa creasca in jur de o saptamana si apoi trebuie sa o tundeti si sa o ingrijiti o data la cateva zile.

 

Barba potrivita pentru o fata rotunda

Pentru barbatii cu o astfel de forma a fetei, ideea principala este aceea de a masculiniza trasaturile si de a o alungi putin. Este important sa se evite perciunii, iar barba trebuie sa fie foarte stilizata si niciun fir de par nu trebuie sa stea nelalocul lui. Kanye West este o vedeta internationala care poate fi luata drept exemplu. El poarta o barba cumva in cerc, model caracterizat printr-o mustata subtire care se continua in partile laterale ale gurii, de-a lungul maxilarului si gatului. Liniile acestui model de barba trebuie sa fie foarte ascutite si ii puteti mentine forma cu ajutorul masinii de ras la domiciliu. Secretul este ca restul fetei sa fie fin barbierit si ingrijit.

 

Ce barba poti purta daca ai fata triunghiulara?

Barbatii cu fata triunghiulara tind sa aiba barbia foarte ascutita. Tocmai de aceea ei pot purta cu lejeritate o barba mai lunga, insa este nevoie si de o coafura moderna, putin ciufulita. Ryan Gosling are o fata in forma de triunghi, tocmai de aceea o barba stufoasa este foarte potrivita. Nu trebuie sa fie foarte lunga si nici nu aveti nevoie de ajutor profesionist, dar cu toate acestea trebuie sa o ingrijiti, sa-i mentineti linia de-a lungul obrajilor si sa aveti perciunii pieptanati pentru ca niciun fir de par sa nu o ia… razna.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu

Sursa foto: hepta, shutterstock