10 moduri de a nu arăta îmbrăcată ieftin

Poate că hainele tale sunt foarte accesibile ca preţ, însă trebuie să nu pară aşa. Aşadar, chiar dacă întreaga ta garderobă costă cât o bluză de la Balenciaga, nu trebuie să faci să pară atât de ieftină.

Ţi-am pregătit 10 tips & tricks pentru a-i face pe ceilalţi să creadă că outfit-urile tale nu sunt atât de accesibile.

  1. Nu cumpăra piesa sezonului

În primul rând evită să cumperi acea piesă must-have a sezonului, pe care toată lumea o are. Este scumpă, iar tu dacă vrei să ai o replică, probabil că cineva îşi va da seama că nu este decât atât, pentru că nu ţi-o poţi permite. Evită să cumperi replici doar pentru că alţii au originalul şi vrei să fii “în trend”.

  1. Alege materialele şi croiurile executate corect

Dantela, mătasea şi pielea arată extraordinar şi pică perfect pe orice trup, dacă sunt realizate corect. Însă, dacă nu sunt executate corect, iar atingerea lor nu este catifelată, fac ţinuta una foarte ieftină. Când nu-ţi permiţi materiale grozave, înlocuieşte-le. Schimbă dantela cu ceva mai simplu, mătasea ieftină cu un bumbac subţire, iar în locul unei geci din piele ecologică executată prost, alege o jachetă clasică, din denim mai închis la culoare.

  1. Nu supraîncărca ţinuta

Există o vorbă – “less is more”, care spune că dacă încerci să înfrumuseţezi prea mult un lucru, s-ar putea ca mai tare să-l urâţeşti. Aşadar, nu încerca să încarci o ţinută cu lucruri ieftine pentru că s-ar putea să nu arăţi prea fericit. Alege item-uri de bază, investeşte în câteva bijuterii şi impactează cu o culoare puternică la ochi sau la buze.

  1. Ai grijă la transparenţă

Nu multe haine ieftine sunt executate corect. Drept urmare, s-ar putea să-ţi dai seama abia când ai să vrei să porţi o fustă sau o bluză că este prea transparentă şi că, în final, nu vei putea să te bucuri de ea. Deci, ai grijă mare la căptuşeală!    

Rilastil Aqua este o linie completa pentru a mentine hidratarea corecta a pielii.

  1. Alege culori deschise şi pasteluri

Dacă îţi achiziţionezi îmbrăcăminte ieftină, de culoare închisă, ai în vedere că după câteva spălări culoarea se va duce şi nu va mai arăta ca la început. Optează pentru haine în nuanţe deschise, în special pentru pasteluri.

  1. Atenţie la butoni, fire şi nasturi!

Lipsa unui buton, desprinderea unui nasture sau fire de cusutură desfăcute şi ieşite sunt principalele dovezi ale unei ţinute ieftine. Când achiziţionezi piese vestimentare ieftine, ai în vedere aceste aspecte. De asemenea, după fiecare purtare sau spălare mai verifică-le odată.

  1. Evită modelul jeggings

Niciodată o pereche de jeggings nu va imita într-atât de bine un denim, în cât acesta să nu pară ieftin. Optează pentru o pereche de jeanşi drepţi, straight sau o pereche “Mom jeans” care nu sunt doar un trend.

  1. Alege bijuteriile simple

Când vine vorba de aur fals şi diamante false, nu le alege pe cele mai mari. Cu cât gablonţurile sunt mai mici, cu atât par mai reale.

  1. Ai grijă ce model de geantă porţi

Dacă îţi plac genţile tote, ai în vedere ca această să fie bine croită, să fie ţapănă, bine structură şi să nu se îndoaie uşor, astfel va părea mai scumpă şi o vei avea pentru mai mult timp. Iar dacă nu găseşti o astfel de geantă, investeşte într-un ghiozdan sau într-o gentă mică, tip boxy bag.

  1. Fii autentică!

Ultima şi cea mai importantă regulă a fashioniştilor este autenticitatea. Aşa cum spuneam şi la primul sfat, nu copia ce vezi la alţii, doar de dragul de a fi în trend. Dezvoltă-ţi personalitatea, poartă doar haine care ţi se potrivesc şi zâmbeşte!

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik, Google Images