Femeile tinere tind să se îngrase deoarece nu iau micul dejun


In urma unui nou studiu realizat în domeniu s-a constatat că una din două femei tinere sare peste cea mai importanta masă a zilei, cel puțin o dată pe săptămână. In plus, mai mult de 40% dintre femeile cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani iau micul dejun doar o data pe saptamana, potrivit Newspoll. Un fapt ingrijorator este ca 7% din cele 200 de femei chestionate nu iau micul dejun niciodata intr-o saptamana. In aceeasi grupa de varsta, una din cinci femei tinere este supraponderala, in timp ce aproximativ 15% sunt obeze.

“Unele femei tinere cred ca vor pierde in greutate daca nu mananca”, a declarat profesorul Clare Collins de la Asociatia Dieteticienilor din Australia. “Femeile nu-si dau seama ca, atunci cand sar peste micul dejun, isi priveaza organismul de substantele nutritive importante si, in plus, acest lucru face ravagii in metabolismul lor.”

In urma studiului s-a mai constatat ca 60% dintre femeile tinere chestionate au incercat sa piarda in greutate in acest fel, in ultimul an. “Cercetarile anterioare au aratat ca oamenilor care sar peste micul dejun li se va face o foame ingrozitoare pe parcursul zilei, ajungand pana la urma sa manance ceva, si astfel numarul caloriilor consumate va creste foarte mult.”

Text: Andreea Popescu