Muzeul Despărţirilor, noua ieşire de weekend a bucureştenilor

Ştiai că o banală mătură poate fi mărul discordiei într-o relaţie. Ba mai mult, poate aduce sfârşitul ei. La fel se poate întâmpla cu un rebus sau cu o cutie metalică. Toate acestea sunt câteva dintre exponatele celui mai ciudat muzeu deschis săptămâna trecută la Bucureşti.

După deschiderea Muzelui Simţurilor şi cel al Kitsch-ului, a venit rândul şi Muzeului Despărţirilor să îşi deschidă porţile pentru bucureştenii iubitori de artă contemporană.

Creat în 2006 de croaţii Olinka Vistica şi Drazen Grubisic, Museum of Broken Relationships (Muzeul Despărţirilor – n.r.) a fost inaugurat anul acesta şi la Bucureşti. Obiectelor din expoziţia permanentă, din capitala Croaţiei, li s-au alăturat şi unele martore ale unor relaţii din România. În total, 20 de obiecte româneşti pot fi văzute la expoziţia itinerantă din Capitală.

Fiecare donator, rămas anonim, povesteşte prin obiectul donat despre propria dramă sentimentală, iar acest lucru se întâmplă pentru că muzeul îi oferă şansa de a depăşi un colaps emoţional prin creativitate“, povesteşte Dragoş Neamu, manager al “Museums Meet Museums”, implicat în proiect.

Museum of Broken Relationships la Bucureşti este un proiect al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România şi Rezidenţa BRD Scena9, unde se şi desfăşoara expoziţia, până pe 17 octombrie. În zilele ce urmează, intrarea la muzeu este liberă, iar expoziţia poate fi vizitată de marţi până vineri, între orele 16:00 şi 20:00, şi în weekend, între orele 13:00 şi 20:00. Aşadar, dacă în weekend nu ştii ce să mai faci prin Capitală, adună-ţi gaşca şi mergi la muzeu!

Text: Bettina Cristea

Photo: Incredibilia