Navigatorul Marius Albu urează românilor Sărbători fericite din Oceanul Indian

Aflat în mijlocul Oceanului Indian, în cursa sa solitară în jurul lumii, navigatorul Marius Albu le urează tuturor românilor, într-un mesaj transmis prin satelit, Crăciun fericit și La Mulți Ani!

Marius Albu este primul român care pleacă în jurul lumii cu un velier, singur, fără oprire și fără alimentare, fiind susținut în aventura sa temerară de Catena. Ar fi o performanță pe care, până acum, au reușit-o mai puțin de 100 de oameni din întreaga lume.

Marius Albu și-a început călătoria în urmă cu circa 4 luni, aceasta fiind programată să dureze în jur de 240 de zile. Va parcurge peste 30.000 de mile marine, traseul său urmând să atingă Capul Bunei Speranţe, Capul Tazmania şi Capul Horn.

Pasionat de navigație încă din copilărie, Marius Albu a parcurs pe apă peste 100.000 de mile marine, a mai făcut de două ori ocolul lumii pe apă, dar în alte condiții, și a urmat traseul goeletei Speranța, din filmul „Toate pânzele sus!”, un vis al său din copilărie. Actuala călătorie ar urma să se încheie în primăvară.

 

„Să ne revedem sănătoși, cu bine, în anul 2020! Sărbători fericite!”, a încheiat Marius Albu.