Nevralgiile iti dau batai de cap? Remedii eficiente

Nevralgiile_iti_dau_batai_de_cap_Remedii_eficienteNumai cine nu a suferit vreodata de nevralgii poate spune ca acestea sunt simple dureri. Pentru cei care se lupta cu ele, nevralgiile sunt un dusman perfid si persistent, de care se poate scapa doar prin terapie medicamentoasa sau remedii alternative.

Nevralgia este o durere cauzata de leziunea sau inflamatia unui nerv, cea mai des intalnita forma fiind nevralgia de trigemen. Aceasta se produce in zona capului si este caracterizata printr-o durere, in unele cazuri insuportabila, la nivelul ochilor si al maxilarului superior. Alte tipuri de nevralgii cu care se confrunta multe persoane sunt nevralgiile intercostale, nevralgiile dentare, nevralgiile membrelor (inferioare sau superioare), precum si asa-numita nevralgie a lui Arnold, ce se manifesta printr-o durere puternica ce porneste de la ceafa si iradiaza pana in crestetul capului.

Frigul favorizeaza aparitia nevralgiilor

Pentru cei care se lupta in mod constant cu nevralgiile, anotimpurile friguroase se pot transforma intr-un chin in adevaratul sens al cuvantului. Explicatia consta in faptul ca frigul favorizeaza aparitia si acutizarea iritatiilor si leziunilor la nivelul nervilor, avand ca rezultat nevralgia. O metoda preventiva eficienta este sa evitam frigul, pe cat posibil, si sa aplicam local surse de caldura, precum o sticla cu apa calda sau o perna electrica.

Remedii pentru tratarea nevralgiilor

Remediile cele mai eficiente pentru tratarea nevralgiilor sunt administrarea analgezicelor pe cale orala si, in cazurile supraacute, intravenoasa, aplicarea locala a unguentelor antiinflamatoare, in cazul nevralgiilor cervicale, iar ca profilaxie generala, terapia balneara si kinetoterapia.

 

Text: Raluca Mateescu