NO MAKE-up LOOK, pas cu pas

Ce este mai frumos decât un chip perfect natural care arată impecabil? După ce ani la rândul multe femei, acaparate de dorința de a arată la fel că modelele din reviste sau că actrițele de pe marile ecrane, au început să se machieze excesiv, iată că naturalețea a devenit din nou dezirabilă.

Farmaciștii Catena recomandă crema pentru ten Age Repair SPF 50+ de la Rilastil, o emulsie lejeră cu acțiune antirid și acțiune fotoprotectoare.

Este clar că nu e o idee tocmai bună că atunci când te machiezi să te transformi într-o cu totul altă persoană. Cel mai important este să reușești să obții un machiaj de zi cu zi care să îți evidențieze trăsăturile naturale. Iată care sunt pașii pentru obținerea unui look „no makeup” impecabil.1. Pregătirea tenului

Îndepărtează celulele moarte ale pielii cu un exfoliant blând, pentru netezire și luminozitate, apoi aplică o crema cu SPF mata, cu formulă non-grasă.

2.Ascunderea imperfecțiunilor

Secretul pentru ascunderea imperfecțiunilor stă în pensula pe care o folosești. Alege o pensula mică și plata cu care să aplici anticearcăn pe toate zonele unde ai coșuri sau pete roșiatice. Pentru acoperirea cearcănelor, cel mai bine este să aplicăm produsul cu degetele sub ochi. Apoi, finisam cu o pudra translucidă care se aplică doar pe zona T.

3. Evidențierea ochilor

Pentru obținerea unei priviri luminoase, este indicat să apelăm la un fard de pleoape crema, într-o nuanță cât mai apropiată de cea a pielii noastre. Putem alege una mata sau cu particule strălucitoare, în funcție de ce ne place mai mult. Fardul se aplică pe pleoape, urcând pierdut către linia sprâncenelor. Pentru că ochii să pară mai mari și mai luminoși, putem aplică o nuanță mai deschisă de fard în colțurile interne.

4. Aranjarea genelor și sprâncenelor

Pentru obținerea unor gene lungi cu aspect natural, folosim un clește special pentru curbare, apoi aplicăm mascara doar pe genele superioare. Sprâncenele se vor aranja apoi pieptănându-le în sus și fixându-le cu un gel incolor special.

Farmaciștii Catena recomandă Dr. Irena Eris Clinic Way 1°+2°+3°+4° Ser Antirid Liftin, un ser antirid, pentru femeile de orice vârstă.

5. Îmbujorare naturală

Pentru a le conferi obrajilor o culoare naturală, folosește un fard cremă pe care îl poți aplica fie cu pensula, fie cu degetele. Pornim de pe pomeți și aplicăm către tâmple, mergând cu degetele sau pensula în sus. Cel mai simplu este să ne uităm în ce zone ne înroșim atunci când facem puțin efort și să urmăm modelul.

6. Luminozitate

Nu uita nici de aplicarea unui highlighter pe partea superioară a obrajilor, pentru obținerea unui chip luminos și fresh.

7. Buze naturale

Pentru buze frumoase și naturale, este suficient să folosim un balsam hrănitor cu puțină culoare, iar machiajul este gata.

Un model de urmat

Un pas important în susținerea machiajului minimalist a fost făcut chiar anul acesta, când Meghan Markle, devenită între timp Ducesa de Sussex, a apărut la nuntă cu prințul Harry cu un machiaj mai mult decât discret, care i-a lăsat la vedere inclusiv pistruii. Unii au criticat această alegere, dar cei mai mulți au admirat-o și au vrut să afle toate secretele machiajului sau. Daniel Martin, make-up artistul lui Meghan Markle, a dezvăluit că procesul de pregătire a pielii începe cu aplicarea unui toner purificator și a unei creme cu protecție solară, care acționează că o baza pentru fixarea fondului de ten. Apoi, petele și depigmentările au fost acoperite cu un concealer și un fond de ten pe baza de apă, care se absoarbe ușor în piele și nu devine uleios în timp. Pentru obținerea efectului extrem de discret de smokey eye, a fost aplicat un fard cremă pe toată pleoapă, pe care a acoperit-o apoi cu un fard normal într-o nuanță de maro alună. Același fard l-a aplicat și pe linia genelor inferioare.

Text: Iulia Mirică