Noua obsesie stilistică: bentița

 

Când ne gândim la bentițe… gândul ne zboară la anii de școală. Asociate cu uniformele școlare și anii adolescenței, dar mai ales cu personajul Blair Waldorf din serialul Gossip Girl! (iubitoarele de fashion știu), bentița a devenit unul dintre cele mai hot accesorii ale sezonului. După ce Prada și Dolce & Gabbana le-au reinventat și readus în atenția publicului, le-am văzut peste tot.

Printre îndrăgostitele de headbands se numără și doamnele Casei Regale britanice, pe Ducesa de Cambridge am admirat-o cel mai des purtând astfel de accesorii-bijuterie, iar Lady Kitty Spencer și Prințesa Beatrice pur și simple le adoră.Ducesa de Cambridge

Kate a purtat de nenumărate ori la evenimentele la care a participat tot felul de bentițe și și-a accesorizat atât ținute formale, elegante, cât și ținute casual. În 2016 de exemplu, a apărut la Royal International Air Tattoo într-o rochie albastră, creion, cu un sacou pe deasupra, iar pe cap a avut o bentiță lucioasă, animal print și a afișat un look relaxat.

La festivitățile de Crăciun din 2018 a purtat o bentiță de catifea cu o fundă în partea din spate, un pardesiu, un clutch Mulberry și o pereche de pantofi cu toc Gianvito Rossi, toate burgundy. Și lista evenimentelor cu headbands poate continua. La botezul Prințului Louis, Ducesa a asortat rochiei albe tot o bentiță albă, lată, creată de Jane Taylor și împodobită cu flori supradimensionate. WOW!

Lady Kitty Spencer

Frumoasa nepoată a Prințesei Diana este o obișnuită a prezentărilor semnate Dolce & Gabbana. În anul 2017, Kitty a defilat pe podium și a purtat creațiile brandului, iar pe cap a avut o bentiță cu flori supradimensionate, de culoare roșie. Însă nu doar pe podium, ci și la evenimentele la care participă, Lady Spencer apelează la astfel de accesorii.

Prințesa Beatrice

Beauty runs in family… așa se spune! Fiica cea mare a Prințului Andrew, Prințesa Beatrice se poate lăuda cu frumusețea ei și cu aparițiile fără cusur. La Gala Met din 2018 care a avut loc la  Metropolitan Museum of Art din New York, Beatrice a avut o superbă rochie mov Alberta Ferretti, pe care a accesorizat-o cu o bentiță formată din mai multe rânduri de pietre colorate ce dădeau impresia unei diademe.

Head in the clouds

Bentițele îmbrăcate în satin sunt foarte chic și pot fi purtate cu ușurință atât în timpul liber, cât și la job. Fie că ai părul lung sau scurt, nu te teme să le introduci ca parte a ținutei tale. Nu trebuie neapărat să-ți porți părul desfăcut, ci îl poți prinde într-o coadă de cal, îl poți împleti în două codițe etc. Dacă participi la un eveniment și vrei să ai o apariție curată, dar interesantă, poți apela la o rochie simplă, neagră, poate chiar din tricot, accesorizând-o cu o bentiță cu perle, o curea în talie și o pereche de pantofi stiletto.

 

Prea devreme pentru festivalurile verii?

Nu, deoarece ținutele trebuie gândite și pregătite din timp. Iar de data aceasta nu uita să iei în calcul și câteva bentițe. La astfel de evenimente sunt în trend cele ușor mai late, fără întăritură, cu nod în partea din față sau mai lungi și care se pot înnoda. Cele împletite, cu pene, flori (boho), mărgele colorate, cu tot felul de imprimeuri sunt fantastice și vor arăta minunat!

Text: Ruxandra Dumitrescu