Nu lasa acneea juvenila sa-ti afecteze tenul

Mihaela_LeveneterCampania „Act Smart, Be cool!” este initiata de SRME si incearca sa vina in intampinarea tinerilor cu informatie corecta, specializata si sa ii indrume sa consulte medicul pentru a obtine rezultate eficiente. In cadrul campaniei, medici dermatologi vor merge saptamanal in scoli si licee din Bucuresti pentru a le tine elevilor cursuri despre tratarea acneei. In paralel, exista un site interactiv cu informatie specializata.

Acneea juvenila este cea mai intalnita forma de acnee si, dupa cum ii spune si numele, apare la tineri. Un studiu a aratat ca aproximativ 80% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 12 si 20 de ani sufera de acnee. Acneea juvenila se manifesta prin puncte albe, puncte negre si chiar chisturi. Dintre acestea, chisturile sunt cele mai periculoase pentru ca pot cauza cicatrici in momentul in care cosurile sunt stoarse. Trebuie stiut ca acneea juvenila nu apare din cauza neglijarii igienei, ci ca urmare a schimbarilor hormonale si a stilului de viata de la aceasta varsta! Fetelor, specialistii le recomanda folosirea dermatocosmeticelor si spun ca acestea impreuna cu tratamentul medicamentos amelioreaza acneea. Baietii trebuie sa evite folosirea prelungita a aceleiasi lame de ras sau imprumutarea aparatului de ras, deoarece pot duce la aparitia cosurilor.
Informarea corecta este importanta in procesul de prevenire si ne scapa de multe batai de cap. Gaseste articole scrise de medici pe www.getcool.ro si castiga incredere in tine.

Text: Andreea Popescu