Nuantele metalizate, vedetele sezonului

shutterstock 73015534Fardul metalizat este un must have in trusa ta de culori in acest sezon. Nu vei putea da gres optand pentru un make-up cu nuante vibrante de auriu, argintiu sau gri metalizat, nuante ce nu se vor demoda niciodata si mereu vor face senzatie.

Pentru a ne reprezenta stilul de viata corespunzator, machiajul trebuie sa fie ales cu mare grija si bine conturat. Rolul lui este de a ne scoate in evidenta trasaturile frumoase specifice varstei noastre.

 

Combinatia de farduri a fost intotdeauna o alegere potrivita

Opteaza pentru trei culori de fard care sa faca parte din aceeasi nuanta cromatica, bleu metalizat, auriu si maro inchis. Nuanta cea mai deschisa se aplica in partea interioara a ochiului, iar nuanta inchisa in coltul exterior al ochiului.

Cu o combinatie intre un fard metalizat si un fard mat este imposibil sa dai gres, un fard gri metalizat, unul negru mat si inca o nuanta de mov deschis, spre exemplu!

Fardul metalizat trebuie sa ocupe o suprafata mai mare decat celelalte doua nuante mate, iar nuanta de negru trebuie aplicata pe partea exterioara pentru a oferi ochiului o mai mare deschidere si o profunzime a privirii.

O culoare de fard gri metalizat poate fi folosita pe intreaga suprafata a pleoapei, iar de jur-imprejurul ochiului aplica un contur cu creion negru. Mascara este ultimul ajutor al machiajului si rezultatul este unul reusit. Poti inlocui culoarea gri cu o nuanta de auriu metalizat, efectul este garantat unul senzational.

Machiajul ombre este o forma de machiaj creat intr-un mod original pentru persoanele caracterizate de o indrazneala aparte. Alege doua nuante de fard metalic, combina-le astfel incat paleta cromatica sa dea dovada de armonie, armonia de culori.

Machiajul cat eye il poti realiza foarte bine si cu farduri sidefate, mai exact cu farduri metalizate. Aplica o culoare mai deschisa pe toata pleoapa, iar la interiorul si exteriorul ochiului aplica un ton de culoare mai inchis pentru a-i aduce privirii mai multa senzualitate si evita sa faci o codita cu fard la coltul exterior.

Machiajul fantasy este ideal daca il folosesti in tonuri deschise de auriu, argintiu sau bronz metalic. Pe intreaga pleoapa poti aplica fardul metalic, iar pentru accentuarea ochilor in coltul interior, aplica o nuanta aurie pentru luminozitate si stralucire.

Evident, dupa un machiaj glamour, accentul cade si pe restul tenului, in special buzele sunt in centrul atentiei. Rujurile nu trebuie sa fie prea intense daca la ochi ai decis sa porti un make-up mai accentuat!

 

Text: Maria Camelia Diaconu