Cele mai frumoase nume de fete

cele mai frumoase nume de fete

Cauți nume de fete pentru micuța ta care este pe drum? Nimic nu egalează momentul în care devi mamă, dar alege cu grijă numele ei!

Sunt atât de multe aspecte în privința cărora trebuie să te pregătești împreună cu viitorul tătic tocmai pentru că venirea pe lume a unui nou membru, trasează o nouă etapă din viețile voastre.

Te gândeai vreodată că atunci când vei avea copii se vor numi într-un fel și, dacă ai auzit numele la altcineva, te-ai răzgândit? Este firesc să te inspiri, dar păstrează acea … unicitate.

Farmaciştii Catena recomandă Dermastil Pediatric, gama de îngrijire destinată protecției barierei cutanate a nou-născuților și a copiilor.

Numele copilului nu doar că trebuie să-l reprezinte, dar poate transmite multe informații și poate avea un cuvânt de spus în destinul pe care îl va avea.

Venim în sprijinul tău cu câteva idei de nume de fete care să te inspire și sfaturi pentru a-l alege pe cel mai potrivit, cu însemnătate aparte pentru voi pentru micuța prințesă.Cum alegi nume de fete pentru copilul tău?

Poți face planuri și lucrurile să se întâmple diferit, dar este un adevărat fiasco dacă n-ai niciun plan.

Gândește-te, împreună cu partenerul tău, cum conturați și ce aport aveți în formarea personalității puiului de om.

Pentru claritate, nu vorbim despre ce sport, la ce școală, ce profesie, ci despre CINE va fi: moralitate, emoție, energie, etc.

Înainte să se nască puteți avea o listă cu nume de fete care vă plac. Așteaptă să se nască, să existe primul contact pentru că atunci vei ști.

Farmaciştii Catena recomandă gama Stretch Marks de la Dermastil care tratează vergeturile de pe corp, gama nr.1 a Italiei, pentru această problem inestetică. Stretch Marks. Gama a fost testată în timpul sarcinii și alăptării.

Ține cont și de aceste aspecte:

  1. top 3 nume de fete corelate plăcut cu numele de familie,
  2. dacă are deja frați sau surori,
  3. dacă alegi 2 prenume, evită discrepanța,
  4. informează-te despre semnificația acelor nume de fete.

Nume de fete: influența asupra vieții copilului

Ai spune că nu ar avea cum să influențeze. Și dacă ar putea? Încearcă să asociezi studiul de mai jos cu situații din prezent.

Încă din vechi timpuri, oamenii atribuiau nume unor puteri superioare, deci poartă o putere, o energie. Romanii, spuneau că numele este destin. Dincolo de credințe, de-a lungul timpului psihologii și sociologii au făcut studii prin care au demonstrat și explicat, într-o oarecare măsură, influența numelui.

Un studiu realizat în SUA a arătat că oamenii aveau convingeri diferite, în funcție de nume, în privința a 2 subiecți. În cazul fiecărui subiect, numele pe care îl purta, crea în viziunea oamenilor, presupuneri legat de etnie, clasă socială, educație și origini.

Sigur, multe greșite căci nimeni nu îi cunoștea pe subiecți, dar adevărul este că, acele presupuneri influențează viața subiecților.

Pe de altă parte, putem admite că există nume de fete, respingătoare. În plus, dacă fiica ta are un nume apreciat în vremea bunicii tale, pot apărea efecte negative la nivel emoțional.

Cele mai frumoase și rare nume de fete

Gusturile sunt greu de discutat însă, te ajutăm cu o listă scurtă de nume de fete, frumoase și rare pentru ca tu să te poți inspira:

Agata,                  Briana,               Debra,           Iris,

Amira,                  Cleopatra,          Edda,            Ozana

Ami,                     Clara,                 Frida,            Selina

Ania,                    Cezara,              Graziela,       Zoe, etc.

Nume românești de fete

Dacă totuși vrei să alegi nume de fete, moderne și românești, acestea pot fi câteva variante pentru că nu-și vor pierde strălucirea:

Aura,               Crina,        Mirela,            Simina, etc.

Adelina,           Daria,        Mara,

Bianca,            Evelina      Nadia,

Carmen,          Felicia,       Oana,

Cristina,           Gina,         Teodora,

Nume de fete inspirate de Sfinți

Dacă este important pentru tine să poarte un nume de Sfânt sau dacă s-a născut în date cu semnificație, acestea sunt unele dintre cele mai frumoase nume de fete, inspirate de Sfinți:

Ana,                       Dumitra,          Georgiana,      Nicoleta, etc.

Adriana,                 Emilia,              Ioana,

Alexandra,             Elena,              Ilinca,

Casiana,                Elisabeta,         Liana,

Constantina,          Gabriela,          Maria

Găsești în online calculatoare care se bazează pe inteligența artificială și care, îți pot genera alte nume de fete, în baza indicatorilor pe care îi introduci.

Alege cu atenție nume de fete pentru ca în final, să optezi pentru cel potrivit copilului tău.

4 lucruri pe care să le eviți când alegi nume de fete.

Să cauți prin multitudinea de nume de fete, un nume pentru micuța voastră, pare ceva complicat sau stresant pentru multe mămici. Alteori, apar discuții aprinse.

Nu este de neglijat acest proces. Un nume, este pentru toată viața așa că, pune în balanță aspecte precum:

1.     Nume de fete, populare

Poate ai auzit un nume care îți sună superb și vrei să-l poarte și fiica ta. Dacă îl auzi des, regândește opțiunea ta.

Dacă o parte din fetițe se numesc la fel, într-un grup restrâns, ceilalți, sunt forțați să găsească alternative. Adesea adaugă numele de familie sau inventează o poreclă. Pot fi primele experiențe de bulying.

2.     Nume de fete conform tradiției din familie

Se obișnuiește ca unul dintre prenume să fie după al unuia dintre părinți sau bunici, după caz. Asta poate atrage discuții și supărări, fie alegi doar unul, fie acorzi atenție modului în care va suna un prenume mai vechi cu unul recent sau străin și cu numele de familie.

Nu ține morțiș, amintește-ți că fetița ta va avea propria personalitate, va fi unică, nu e tribut și nici în memoria cuiva.

3.     Nume de fete la diminutiv

La maturitate nu se pretează. Tu poți să-ți alinți copilul toată viața, dar nu pune un astfel de nume în certificatul de naștere.

Pe măsură ce va crește, fetița ta va cunoaște persoane noi și când ajunge adolescentă, s-ar putea să nu fie plăcut pentru ea. Poate să-i creeze complexe chiar dacă în copilărie, toți pronunțau acel nume cu tot dragul.

4.     Nume de fete, străine

Ar fi important să fie ușor de pronunțat și de scris, altfel, vor fi ceva discuții, indignări, neplăceri.

Oamenii vor întreba „Ce nume este?”, ”De unde provine?”, „Cum se scrie?”. E neplăcut să explici mereu numele tău. Mai târziu, pot fi probleme legate de acte și scrierea greșită a acestor tipuri de nume de fete.

Tratează responsabil acest subiect, urmărește semnificațiile pentru fiecare dintre variantele de nume de fete la care te-ai gândit și, bucurați-vă de minunea voastră!

Foto Shutterstock