Nunta anului: tot ce trebuie sa stii despre casatoria Printului Harry cu actrita Meghan Markle

Casatoria Printului Harry cu Meghan Markle are loc pe 19 mai, la Capela St George, in incinta Castelului Windsor din Marea Britanie, unde a si fost crestinat viitorul mire. Se pare ca acest lacas sfant a devenit un loc foarte special pentru cuplu.

Biroul Lordului Sambelan de la Palatul Buckingham este responsabil pentru organizarea nuntilor regale, dar Harry si Megan Markle, viitoare Ducesa de Sussex, au condus pregatirile. Cu toate acestea, sub indrumarea secretarului printului, Edward Lane Fox, biroul Lordului Chamberlain se ocupa de aspectele ceremoniale ale zilei.Ceremonia incepe la ora 14:00, ora Romaniei

Principalele momente ale evenimentului, inclusiv ceremonia religioasa (care va incepe la ora 14:00, ora Romaniei), muzica, florile, decoratiunile si receptia, vor fi platite de catre Familia Regala, iar mama viitoarei ducese va fi si ea prezenta, mai putin tatal acesteia, dupa cate se pare.

Cine ar fi creat rochia de mireasa

Rochia de mireasa a viitoarei sotii a Printului Harry a fost pastrata in cel mai mare secret, pentru ca surpriza sa fie pe masura evenimentului. Numele designerului care a creat rochia este inca un secret bine pastrat, insa zvonurile vorbesc despre  casa de moda Ralph & Russo, al carei director de creatie este Tamara Ralph.

Reguli stricte pentru invitati

Desi s-a speculat mult pe aceasta tema, cuplul nu are o lista oficiala de invitati politici la nunta, ceea ce inseamna ca nici Premierul Theresa May, nici presedintele american Donald Trump sau fostul presedinte al SUA,  Barack Obama, nu vor merge.

Foto: Intregul regat britanic este cuprins de febra pregatirilor pentru nunta regala. Dincolo de suvenirurile tematice care au impanzit magazinele, artistii stradali nu au ratat ocazia de a importaliza cuplul Harry-Megan pana si pe zidurile londoneze.  

Potrivit surselor regale, lista de oaspeti se va limita la invitati care au o relatie directa cu Harry si Meghan, pentru s-a tinut cont de spatiul relativ mic al Capelei Sf. George, dar si de faptul ca printul nu se afla in linia directa de succesiune la tron. La nunta au fost insa invitate 600 de persoane, printre care si celebritati, cum sunt sotii David si  Victoria Backham, dar si restul fostelor membre ale trupei Spice Girls, jucătoarea de tenis Serena Williams, cantaretul Elton John, alaturi de mai multi actori din distributia serialului Suits, in care a jucat Meghan Markle.

Instructiunile de pe invitatiile la nunta interzic camerele de luat vederi si gentile voluminoase, iar oaspetii vor fi rugati sa „predea telefoanele mobile si orice dispozitive utilizate pentru inregistrarea imaginilor”.

Un numar de  2.640 de persoane, angajati din partea diverselor organizatii caritabile si elevi, au fost selectate sa faca parte din publicul care va intampina cuplul proaspat casatorit la iesirea din capela, dar si oaspetii de vaza care sosesc si pleaca. Acestora li se adauga si 530 de angajati ai familiei regale.

TVR 1, Antena 1, Pro TV si E! Entertainment transmit nunta in direct

Nunta anului 2018 va ocupa un spatiu important si in programul televiziunilor din Romania. Astfel, Televiziunea Romana a pregatit un program special dedicat casei Regale a Marii Britanii, pentru ca de la ora 14:00 sa inceapa transmisiunea directa a ceremoniei religioase. Si Antena 1 va difuza marele eveniment, urmand ca Mihaela Calin, in calitate de corespondent special, sa intre in direct, intre orele 14:00 și 16:00. De asemenea, Pro TV si postul E! Entertainment vor difuza emisiuni speciale despre eveniment, dar si ceremonia religioasa live.

Text: Iulia Mirica

Foto: Hepta