Obiectiv: vara asta scapam de stres!

stressViata din zilele noastre este plina de probleme, conflicte si graba… Toate acestea se concretizeaza in cea mai comuna si mai raspandita problema de pe planeta: stresul. Aproape oricine a suferit, mai mult sau mai putin, de efectele sale: durere de cap, nervozitate, neliniste. Cea mai buna cale de a combate stresul este o viata sanatoasa si naturala, in care minutele zilnice de relaxare sa nu lipseasca.

 

Pe langa alimentatia sanatoasa si o portie considerabila de relaxare zilnica, mai enumeram exercitiul fizic, recunoscut pentru o intreaga serie de efecte benefice asupra organismului. Pe langa faptul ca determina scaderea ponderala, reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat tip 2, a bolilor cardiovasculare si valorile tensiunii arteriale, exercitiul fizic da sens si calitate vietii si ajuta la combaterea stresului. Ne explicam, astfel, necesitatea practicarii în mod voluntar a exercitiului fizic. Pentru a fi eficient, se recomanda ca exercitiul fizic sa se efectueze regulat (în fiecare zi), sa dureze 30-50 minute si sa fie de intensitate moderata.

 

Valeriana calmeaza nervii si alunga insomnia

Extractul de Valeriana officinalis este folosit ca baza in obti­ne­rea ceaiurilor, capsulelor si tincturilor destinate rezolvarii problemelor legate de insomnie. Din­tre acestea, tinctura de valeriana este cea mai puter­nica, avand un efect mai rapid si mai in­tens. 

 

Valeriana, cunoscuta si sub numele de odolean, este foarte eficace pentru calmarea nervilor, pentru relaxarea mintii si a corpului.

Utilizarea valerianei are o traditie de peste patru mii de ani, fiind considerata o planta de referinta, atat in Europa, cat si in Asia. În urma unor studii s-a stabilit ca este una dintre cele mai utilizate plante din lume, anual fiind consumate la nivel global peste 300 de mii de tone. 

O puteti prepara si voi acasa, ca infuzie, punand doua linguri de planta la o cana si este recomandat sa o consumati fie in perioada de stres maxim, fie cu o ora inainte de culcare pentru a remedia “crizele” de insomnie.

 

 Text: Alexandra Lupu