Ochi de catifea, machiaj de felina

shutterstock 6957481Ochii, prin profunzimea lor, reprezinta cel mai sexy simbol oamenilor din toate timpurile. Privirea reprezinta cel mai intens accesoriu. In multe cazuri, nu este nevoie de nicio vorba pentru a fi inteles, privirea spune tot. In cazul barbatilor, nu este foarte greu sa ofere luminozitate privirii, nu au prea mult de lucrat la acest capitol.

Trebuie doar sa-si ingrijeasca putin zona ochilor, mai ales sprancenele care, si ele, dau profunzime privirii. In schimb, in cazul doamnelor, efortul este mult mai mare. Aici, pe langa privire, mai pot exista si alte artificii.

In primul rand, machiajul ochilor, evidentierea lor. In sezonul cald, se poarta culorile calde. Pe langa fardurile mate sau sidefate pe care le poti purta in acest sezon, creioanele colorate sunt si ele in plina ascensiune si in mare voga. Conturarea ochilor are un efect senzational, garantat, iar dintr-o privire banala poti face o adevarata opera de arta. Eyelinerul negru a fost, este si va fi intotdeauna o nuanta atragatoare, care iti subliniaza in cel mai frumos mod posibil privirea de felina.

Chiar daca negrul atrage, nu inseamna ca e musai sa il purtam doar pe el. Culorile tari precum verde smarald, albastru sau mov demonstreaza bun gust si rafinament.

Nu este intocmai obligatoriu sa trasati creionul la baza genelor asa cum toata lumea il aplica, make-up artistii va indeamna sa iesiti din vechile tipare si sa profitati de culoare. Pe langa asta, in cazul doamnelor mai este de munca in definitivarea privirii. Genele au si ele o mare importanta in tot machiajul. Privirea prinde mai mult volum si expresivitate mult mai mare datorita unor gene bine si atent conturate. Mascara o gasim pentru toate tipurile de gene, mici, mari, arcuite sau drepte.

Un alt element de o importanta vitala in accentuarea privirii il reprezinta si sprancenele. Sprancenele, prin forma lor, ii ofera privirii tale cea mai adanca profunzime. Forma sprancenelor se alege in functie de forma fetei, asa incat poti avea sprancene rotunde, arcuite, groase sau subtiri. Orice model alegi, trebuie sa fie in concordanta cu chipul tau.

Daca mama natura nu te-a inzestrat cu sprancene dese, atunci exista si mici artificii la care poti apela: fie le tatuezi, fie le vopsesti, in cazul in care culoarea nu este tocmai proeminenta.

Intregul look este senzational daca ii oferi un fond de ten perfect tenului tau, o pudra stralucitoare pentru zilele calduroase si luminoase de vara, un blush ce sa iti evidentieze pometii si, bineinteles, si un ruj. Tinuta trebuie sa fie obligatoriu sexy! Indiferent ce alegi sa porti, da-ti frau liber imaginatiei si alege sa fii sexy.

Indrazneste sa arati senzational in fiecare moment al zilei.In viata, nimic nu este intamplator!

Text: Camelia Maria Diaconu