Ochii: tendințe în machiaj, iarna 2020-2021!

ochii

Aruncă o privire la cele mai actuale tendințe de make-up pentru perioada  de iarnă 2020-2021. Așa îți vei putea adapta propriul stil la această perioadă, marcată de portul măștii de protecție.Ochii în prim plan

“Cred că este mai bine să păstrăm un machiaj minimal, recomandă Morgane Martini, make-up artist și ambasador global al Artistry pentru Marc Jacobs Beauty. Purtarea unei măști creează umezeală permanentă pe piele, și va apărea tendința de deschidere a porilor și implicit favorizarea unui teren comedogen prin proliferarea bacteriilor. Prin urmare, utilizarea fondului de ten trebuie limitată. Vă sfătuiesc să vă concentrați numai pe partea superioară a feței, să estompați cearcănele și, eventual, să corectați imperfecțiuni cu un corector fără ulei.

Rilastil Maquillage este o gama de produse de machiaj, special conceputa pentru pielea sensibila si reactiva. Produsele sunt testate clinic, pe pielea sensibila si reactiva.

În ceea ce privește ochii, acesta este momentul perfect pentru a-i scoate în evidență, pentru a atrage atenția asupra priviri. În ceea ce privește buzele, recomand în schimb utilizarea cernelii lichide pentru buze pentru a evita orice problemă de transfer pe mască.”

Culori mai îndrăznețe

Am văzut o mulțime de „ochi de pisică” și gene gene în stil Twiggy. Sfatul specialistului pentru un machiaj „ochi de pisică” de succes este să aplicați un creion în aceeași culoare cu genele. Apoi priviți în sus cu ochiul larg deschis, ca să evitați efectul de ochi „căzut” (în ceea ce privește plasarea, este de preferat să urmați linia sprâncenelor pentru a mări privirea cât mai mult posibil). Apoi folosiți o dischetă de bumbac înmuiată în soluție micelară pentru a corecta linia în caz de alunecare sau asimetrie.

Mai nou, nu mai vorbim de gene sau de mascara, ci de look-uri ale genelor în toată regula. Drept urmare, fie că eşti adepta frumuseţii naturale, fie că îţi place un touch dramatic, genele devin punctul de interes în jurul cărora să construieşti întreg machiajul. Pentru genele Twiggy, se aplică rimelul în mai multe straturi în partea de sus și de jos, începând chiar de la linia genelor. Și aici puteți folosi tampoane de bumbac înmuiate în demachiant pentru a curăța orice pată de rimel după aplicare.

Culorile cheie ale iernii

Am văzut o mulțime de culori pastelate pe podiumuri și, de asemenea, farduri irizate sau sclipitoare. Nu ezitați să folosiți culoari îndrăznețe! De exemplu, în locul clasicului eyeliner negru, puteți încerca o nuanță precum un taupe ușor irizat, un auriu chihlimbar sau un kaki irizat. Aceste nuanțe vă vor scoate în evidență culoarea ochilor într-un mod subtil și elegant. Pentru cele mai îndrăznețe, puteți încerca, de ce nu?, un visiniu sau un albastru-cobalt”.

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock