Oja rosie, oja femeilor puternice

2009_manichiura_oja_rosieAnul acesta se poarta oja rosie si revin la moda unghiile lungi, rotunde, chiar ascutite.

Oja rosie se foloseste inca de acum 5 000 de ani. Femeile au stiut sa se faca frumoase inventand retete pe care noi, in epoca moderna, nu facem decat sa le perfectionam. Oja rosie se obtinea in trecut prin combinarea petalelor zdrobite de trandafiri sau orhidee cu albus de ou, gelatina si ceara de albine. Nefertiti isi vopsea unghiile de la maini si de la picioare rosu-rubiniu pentru a simboliza bunastarea si pozitia inalta pe scara sociala. Cleopatra prefera un rosu-ruginiu, pictat pe unghii cu ajutorul pensulelor realizate din par de camila.Oja rosie – chimicale controversate

Industria cosmeticelor este intr-o continua dezvoltare. Suntem mereu sfatuite sa protejam unghia cu un lac incolor inainte de a aplica oja colorata. Cu siguranta ca in scurt timp oja nu va mai pata unghia si nu va mai avea un miros atat de puternic dat de chimicalele controversate din compozitie, cum ar fi aldehida formica, ingredient toxic.

Mereu Marilyn

Marilyn Monroe a fost si ramane o legenda pentru industria frumusetii. Scarlett Johansson a pozat coafata si fardata in stilul “Marilyn” pentru o importanta casa de moda, punand accent pe unghiile de lungime medie pictate intr-un rosu-aprins, nunata folosita si pentru buze. Se pare asadar, ca oja rosie va fi mereu in trend si va reprezenta femeia puternica.

61% dintre femei folosesc oja rosie

 

Text: Olivia Dutu