Oscaruri amânate în 2021

Deşi, iniţial, gala premiilor Oscar avea loc anual în luna febuarie, în 2021 evenimentul se va desfăşura în luna aprilie.

AMPAS, instituţia care atribuie aceste prestigioase titluri, a declarat că decernarea premiilor Oscar 2021, ediţia a 93-a, va avea loc pe 25 aprilie, din cauza pandemiei cu noul coronavirus. În acest an, criza sanitară a determinat închiderea cinematografelor şi a bulversat calendarul producţiilor hollywoodiene, amânând astfel multe lansări.

Aşadar, pentru ca toate filmele produse şi încă nelansate să intre în competiţie, s-a extins termenul de lansări eligibile cu încă două luni, până pe 28 februarie, deşi, iniţial, era până pe 31 decembrie.

Însă, dat faptul că multe cinematografe americane rămân închise, iar multe dintre filmări oprite, este posibil ca şi acest termen să fie amânat.

Organizatorii doresc să continue înmânarea premiilor fizic şi nu virtual, cum s-a întâmplate la alte gale în ultima perioadă.

“Evoluăm pe un teren necunoscut în acest an şi vom continua să colaborăm cu partenerii noştri din AMPAS pentru a garanta că spectacolul de anul viitor va fi unul sigur”, a declarat la rândul ei Karey Burke, preşedintele postului ABC, care transmite această gală-far de la Hollywood.

De asemenea, premiile Emmy Awards care sunt programate pentru luna septembrie, s-ar putea să se desfăşoare fără public, doar virtual.

 Text: Bettina Cristea

Photo: Hollywood Reporter