Oscar cu meniu vegetarian

Pentru ediţia din acest an a decernării premiilor Oscar, organizatorii au anunţat că meniul va fi 70% vegetarian, pentru a atrage atenţia privind impactul avut de risipa alimentară asupra mediului. În cadrul recepţiei Governors Ball nu se vor folosi nici ambalaje de plastic.

Decizia a fost luată în urma unei sugerări făcute de actorul Joaquin Phoenix, protagonist al filmului “Joker”, care este vegetarian de la vârsta de trei ani. Acesta a discutat, prima dată, cu organizatorii Globurilor de Aur, iar la recepţia acestui eveniment s-a servit risotto cu ciuperci înlocuind friptura tradiţională.

Astfel, la gala ce va avea loc pe 9 februarie, la Hollywood, Los Angeles, celebrităţile vor putea servi mâncare pe bază de legume, peşte şi fructe de mare, realizate de echipa condusă de chef Wolfgang Puck.Citeşte şi despre “Oscar fără maestru de ceremonii

Nominalizările la Oscar au fost anunțate pe 13 ianuarie. “Joker” conduce cursa, dar printre favorite se mai numără și ”The Irishman”, ”1917” și ”Once Upon a Time… in Hollywood”. Pe lista scurtă pentru nominalizări s-a aflat și un scurtmetraj românesc, ”Cadoul de Crăciun”, cu Adrian Văncică în rolul principal; însă, din păcate, acesta nu a ajuns pe lista finală.

Vezi întreaga listă a celor nominalizaţi în acest an la gala Academiei Americane de Film!
Text: Bettina Cristea

Photo: Unsplash