Palatul Buckingham dezvăluie un nou portret al familiei regale

Sâmbătă, palatul Buckingham a lansat o nouă imagine pe rețelele de socializare cu Regele Charles, Regina Consoartă, Camilla, Prințul William și Prințesa Kate, deveniți recenți, prinți de Walles. În fotografie, făcută de fotograful Getty Chris Jackson, cei patru membri ai familiei regale, toți îmbrăcați în negru, pozează unul lângă altul în palatul Buckingham, în noaptea dinaintea înmormântării Reginei Elisabeta. În acea seară, familia regală a găzduit o recepție la palat pentru 500 de demnitari și lideri mondiali care au călătorit la Londra pentru a participa la înmormântarea istorică, inclusiv președintele Joe Biden și Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

La doar trei zile după moartea Reginei Elisabeta, Charles și-a lansat primul portret oficial ca noul monarh, înfățișându-se într-o scenă asociată de obicei cu regretata sa mamă. În imagine, noul rege stă la un birou din Palatul Buckingham scoțând documente importante din celebra cutie roșie a reginei. În spatele lui, el a plasat și un portret alb-negru al părinților săi răposați, pe care cuplul l-a dăruit regelui George al VI-lea de Crăciun în 1951, cu puțin timp înainte de moartea sa, în februarie 1952.Regele Charles, monarh oficial al Regatului Unit

Regele Charles a fost proclamat oficial ca monarh al Regatului Unit pe 10 septembrie într-o ceremonie televizată. Consiliul de Aderare a făcut proclamarea oficială a Regelui Charles în apartamentele de stat ale Palatului Sf. James din Londra, cu Camilla, Regina Consoartă și Prințul William, în primul său rol oficial de Prinț de Wales. Un funcționar a citit proclamația Consiliului Privat, care este compus din miniștri înalți ai cabinetului, judecători și lideri ai Bisericii Angliei în galeria de imagini a palatului. „Coroana Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord îi revine în mod exclusiv și de drept prințului Charles Philip Arthur George”, a declarat grefierul. „Noi… facem acum, printr-o singură voce și consimțământul limbii și al inimii, publicăm și proclamăm că prințul Charles Philip Arthur George a devenit acum, prin moartea răposatului nostru Suveran cu amintire fericită, singurul nostru domnitor legal și de drept, Charles al III-lea.”

Devotamentul regelui pentru națiune

După moartea reginei, regele Charles s-a adresat, de asemenea, public națiunii, jurându-și „devotamentul neabătut” să susțină moștenirea de serviciu a regretatei sale mame. „Și eu, acum, mă angajez solemn, în timpul rămas pe care mi-l acordă Dumnezeu, să susțin principiile constituționale din inima națiunii noastre”, a spus el țării. „Oricare ar fi trecutul sau convingerile tale, mă voi strădui să te slujesc cu loialitate, respect și dragoste.”

Iulia Mirică

Foto: hepta