Pensulele de machiaj – aliatul de nadejde al unui make-up reusit

poza pensule de machiaj profesionaleMachiajul este intotdeauna elaborat, bine conturat si mereu ne face sa stralucim. Noua, femeilor, ne place sa ne aranjam indiferent de momentul zilei! Iar tenului ii acordam intotdeauna o mare atentie si importanta.


Dar te-ai gandit vreodata ce importanta au uneltele cu care ne machiem?! De exemplu, pensulele pentru machiaj!

Acestea sunt numeroase, avand forme si texturi diferite, dar fiecare dintre acestea este un aliat important al tenului.  • Pensula pentru fondul de ten

 

Majoritatea dintre noi, doamnele, aplicam fondul de ten cu degetele, dar omitem anumite zone ale fetei fara sa ne dam seama. O pensula corespunzatoare este o pensula cu perii lungi si cu o forma plata. Cu ajutorul acesteia putem aplica uniform fondul de ten chiar si in zonele unde nu putem sa o facem cu ajutorul degetelor.


  • Pensula pentru pudra

 

Acest tip de pensula nu trebuie sa lipseasca din trusa niciuneia dintre noi. De obicei, pudra este folosita pentru a stabiliza machiajul si pentru a elimina aspectul de luciu.

Pensula are o forma usor rotunda, groasa, cu multi peri ce ajuta la fixarea si definitivarea machiajului.


  • Pensula pentru fardul de ochi

 

Stim cu toate ca fardul se aplica din interior spre exterior, daca aplici o singura nuanta. Pensula detine un rol important. De obicei, pentru conturarea ochilor sunt folosite trei tipuri de pensule. O pensula pentru pleoapa, una pentru evidentierea zonei de sub sprancene si inca una pentru intreaga aplicare. Aceste pensule sunt subtiri, cu perii mici si rotunde la capat.


  • Pensula pentru aplicarea fardului de obraz

 

Pensula folosita in acest scop este pensula cu dimensiunea cea mai mare in aplicarea machiajului. Are perii moi, taiati sub forma de bolta si este folosita pentru conturarea obrajilor.


  • Pensula pentru buze

 

Are o forma plata si usor gradata pentru o aplicare precisa a rujului.


  • Pensula pentru sprancene

 

Pentru a-ti aranja sprancenele, ai nevoie de o pensula special conceputa pentru asa ceva. Acest tip de pensula are o forma unghiulara, care te va ajuta sa finisezi aranjarea sprancenelor dupa pensat si nu numai!

Ca orice alt obiect, pensulele de machiaj au  nevoie de intretinere. Dupa fiecare folosire, acestea trebuie bine curatate, bine dezinfectate toate firele de par din care sunt create, pentru a evita formarea bacteriilor.

De retinut ca pensulele folosite la machiaj nu trebuie pastrate intr-un loc umed!

Text: Maria Camelia Diaconu