„Planta dragostei”, afrodiziacul romanesc natural care face minuni pentru viata sexuala

foto-deschidere-1-afrodiziacIn Romania exista o planta considerata un fel de Viagra autohtona, adevarat tonic sexual natural care are efecte benefice nu numai asupra vietii sexuale, ci si in reducerea starilor de stres si de oboseala, gratie actiunii de stimulare a organismului.

Este vorba despre branca-ursului, planta recunoscuta inca din Antichitate ca remediu contra frigiditatii, dar si a impotentei, gratie substantelor active cu actiune dovedita de studii asupra glandelor endocrine, a sistemului nervos si a aparatului cardiovascular. In plus, tinctura de branca-ursului poate fi administrata si persoanelor hipertensive.Beneficii multiple pentru sanatate

Denumirea stiintifica a plantei este Heracleum sphondylium, fiind cunoscuta si sub numele populare „planta dragostei” sau „crucea pamantului”. Poate fi identificata dupa frunzele mari de culoare verde inchis, asemanatoare, ca forma, cu o laba de urs, si florile mici si albe, adunate in buchetele. Mirosul este aromat si intepator, usor de identificat, branca-ursului fiind raspandita mai ales in padurile din Europa.

foto-2-branca-ursuluiDincolo de actiunea benefica asupra libidoului, planta are si proprietati antireumatice, antispasmodice, antipiretice si in ameliorarea durerilor de dinti. Cozile inflorescentelor reprezinta partea cu cele mai puternice proprietati afrodiziace, cu actiune de stimulare hormonala si de scadere a tensiunii arteriale.

In urma unor cercetari realizate in Turcia, cu participarea mai multor universitati, s-a dovedit inclusiv faptul ca frunzele plantei pot fi utilizate in tratarea naturala a racelilor. Mai exact, un ceai de branca-ursului poate avea efect de calmare a durerilor de gat.

Orgasmul feminin nu are legatura cu fertilitatea

Nu in ultimul rand, inflorescentele si semintele plantei au rol in stimularea fertilitatii, in reglarea sistemului nervos si previn hipertensiunea, in principiu prin vasodilatatie. Uleiurile volatile obtinute din aceasta planta au efect de stimulare a sistemului nervos central, contribuind la obtinerea unui tonus bun, in timp ce substanta numita cumarina are un efect calmant, de ajutor in atenuarea starilor de surescitare sau de neliniste.

Te confrunti cu probleme in viata sexuala? Solutii exista, nu trebuie decat sa le descoperi aici.

Text: Oana Baltoc

Sursa foto: Google Images