Podcast marca Dior – celebrarea femeilor din viaţa designer-lui


Casa Dior lansează un podcast dedicat tuturor femeilor care şi-au pus amprenta în viaţa lui Christian Dior. Proiectul vine ca o soluţie pentru stimularea interesului pentru cultură, prin intermediul divertismentului, în perioada de izolare.

Seria de episoade se numeşte Mes Cheries: The Women of Christian Dior şi a fost filmată în V&A Museum, unde are loc expoziţa de lux cu rochii Dior. Fiecare dintre acestea având în spate o poveste pe care Oriole Cullen, curator de fashion, le va împărtăşi publicului larg.

Dintre femeile discutate în podcast, fac parte şi mama creatorului, Madeleine Dior, pasionată de trandafiri şi grădinărit, şi Catherine Dior, sora sa a cărei poreclă era Miss Dior, de unde şi originea celui mai îndrăgit parfum creat de casa Dior.Despre Dior

Dior a fost fondată în 1946 de către designerul Christian Dior. Astăzi, compania produce și vinde prêt-à-porter, îmbrăcăminte, accesorii, încălțăminte, bijuterii, ceasuri, parfumuri, cosmetice, menținând tradiția sa de creator de haute couture, recunoscută sub divizia Christian Dior Couture. Deși în principal s-a lansat ca producător de îmbrăcăminte pentru femei, compania deţine şi divizia Dior Homme pentru bărbați, iar îmbrăcămintea pentru copii este produsă sub numele de baby Dior.

Compania franceză de bunuri de lux este condusă de omul de afaceri Bernard Arnault, CEO LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton – cel mai mare grup de lux din lume. Dior în sine deține 42,36% dintre acțiuni și 59.01% drepturi de vot în cadrul grupului.

Text: Bettina Cristea

Photo: Harper’s Bazaar