Poșetă Off-White inspirată de piramida de la Luvru

Designer-ul Virgil Abloh a creat o geantă pentru brand-ul propriu, Off-White, inspirată de piramida din fața muzeului Luvru, din Paris.

Este cunoscut faptul că designer-ul are o pasiune pentru arta și cultura Renascentistă, drept urmare, cum are o sensibilitate pentru Muzeul Luvru a creat o geantă – piesă de artă. Accesoriul feminin este din piele de oaie laminată, vopsită în argintiu și cu elemente din paladiu. Modelul este cunoscut la casa de modă, făcând parte din linia de genți de umăr – Jitney 2.8.

Fiind o operă inspirată de grafica piramidei de sticlă cu rame metalice, aceasta va fi licitată pe site-ul casei Christie’s. Geanta este estimată la un preț minim de 5000 de euro, însă deocamdată doar un cumpărător este dispus să ofere 4500 de euro pe ea.

Pe platforma online de licitații, poșeta semnată de Abloh va mai fi expusă doar până pe 15 decembrie, când se va încheia posibilitatea de a o achiziționa. Banii adunați vor fi donați pentru întreținerea muzeului preferat al artistului.

Virgil Abloh însă nu este la prima lui donație pentru acest muzeu. În decembrie 2019, creatorul a lansat colecția Musée du Louvre x Off-White. La acea vreme, directorul de creație de la Louis Vuitton a făcut o ședință foto cu modele de top chiar în interiorul muzeului, pentru a-i aduce un omagiu lui Leonardo da Vinci.

Anul trecut, muzeul a sărbătorit 500 de ani de la moartea marelui artist. Piesele din colecția lansată de designer-ul francez în muzeu au putut fi achiziționate din magazinul online al Palatului Luvru și de pe site-ul brand-ului Off-White. O parte din banii adunați de pe urma vânzării produselor s-au dus către acest muzeu.Despre piramida din Paris

Piramida Luvru este o clădire mare din sticlă și metal, proiectată de arhitectul chinez-american I. M. Pei. Ea este înconjurată de trei piramide mai mici și se află în curtea principală a Palatului Luvru din Paris. Piramida mare servește ca intrare principală în muzeu.

Despre Muzeul Luvru

Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța (după suprafață, 210.000 m2 dintre care 60.600 m2 destinați expozițiilor) și unul dintre cele mai importante muzee din lume. El este situat în centrul capitalei franceze, Paris, între cheiul drept al Senei și strada Rivoli. Clădirea istorică este fostul palat regal Luvru. Exponatele de artă franțuzești acoperă o largă parte din istoria Franței, de la Dinastia Capețienilor până în prezent.

Muzeul are un caracter universal, în acesta aflându-se opere de artă dintr-o arie geo-culturală întinsă, de la Europa occidentală, Grecia, Egipt până la Orientul Apropiat. Capodoperele de artă sunt din epoci diferite ale civilizației, din Antichitate până la 1848, o serie din acestea fiind expuse în Pavilionul Sesiunilor al muzeului. Operele prezente la Luvru au o varietate largă, de la picturi, desene și schițe, până la sculpturi din ceramică, obiecte arheologice sau alte obiecte de artă.

Printre piesele celebre prezente la Muzeul Luvru se numără: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci și Libertatea conducând poporul de Eugène Delacroix. Luvrul este de asemenea unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, cu peste 10 milioane de vizitatori anual.