Poveşti extravagante by Met Gala 2022

The Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit, eveniment numit şi Met Gala, a reunit și în anul acesta numeroase celebrități care şi-au pus la bătaie imaginația și talentul într-ale modei şi PR-ului.

Tema de anul acesta a fost Gilded Age – Epoca de Aur şi a fost interpretată şi folosită pentru promovare în fel şi chip de vedetele invitate. Iată câteva dintre poveştile şi controversele care au animat gala de anul acesta.Marilyn Monroe revival

După ani de zile în care a făcut totul pentru a străluci pe covorul roșu de la Met Gala, de la rochia Mugler cu corset “cu aspect umed” şi talie de viespe din 2019,  până la costumul negru cu mască Balenciaga în 2021, Kim Kardashian a făcut una dintre cele mai mari transformări fizice de până acum: și-a vopsit părul blond platinat. Noul look a fost inspirat de Marilyn Monroe, pe care Kardashian a întruchipat-o din cap până în picioare pe covorul roșu de la Met Gala din 2022.

Desigur, stilul Monroe este o referință obișnuită pe covorul roșu, dar Kardashian a dus stilul mai departe, purtând exact rochia Jean Louis pe care Marilyn a purtat-o când a cântat “Happy Birthday Mr. President” pentru cea de-a 45-a aniversare a președintelui John F. Kennedy la Madison Square Garden în 1962. Și, deși nimeni nu a ținut oficial locul “domnului președinte”, iubitul lui Kardashian, Pete Davidson, i-a fost alături pe covorul roşu.

Jared leto X 3

Jared Leto este o vedetă care ia foarte în serios apariţiile pe covorul roșu – ceea ce înseamnă că nu se supune niciodată status quo-ului, împingând mereu limitele, înțelegând că moda și arta se întrepătrund.

Văzând cum tema de anul acesta a galei Met Gala, “In America: A Lexicon of Fashion”, s-a axat pe Gilded Age, o epocă a progresului industrial și a progreselor în tehnologie, Jared purtând Iris van Herpen a părut absolut logic. Numai că, supriză, personajul nu era Jared Leto.

Deci, cine a fost această misterioasă sosie a lui Jared Leto? Numele lui este Fredrik Robertsson, un obişnuit al prezentărilor couture și redactor-șef al revistei Boy. Asemănările dintre el și actor sunt stranii: amândoi au pomeții înalți, o față subțire și o înclinație pentru eyelinerul gros și pentru teatru.

Leto a participat la Met Gala, da, dar a purtat Gucci; pentru că este ambasador al brandului. El chiar s-a asortat identic cu cealaltă sosie a sa, designerul Gucci Alessandro Michele, într-un costum de brocart bej care amintea de gemenii din The Shining.

Rochia cu peste 100.000 de cristale

Carey Mulligan a pășit pe covorul roșu de la Met Gala într-o rochie neagră și aurie care părea simplă și elegantă. Dar, în realitate, ţinuta Schiaparelli Haute Couture a fost mai complicată decât părea: a fost nevoie de mai mult de 4.000 de ore pentru a o broda.

Rochia neagră tub din crep negru cu trenă a lui Mulligan a fost adaptată după o piesă prezentată pentru prima dată în colecția Schiaparelli couture toamnă/iarnă 2021, potrivit Vogue. Îmbrăcămintea reinterpretată a fost asamblată în 4.750 de ore cumulate de broderie, datorită mărgelelor aurii complicate de-a lungul corsetului și acoperind trena. În total, rochia înglobează 79.000 de paiete aurii și 38.000 de cristale. Partea din față a rochiei lui Mulligan a fost doar o mostră a părţii din spate, unde trenă se desfăcea într-o mare de mărgele aurii. Ea a accentuat tonurile aurii cu cercei Schiaparelli, plus o pereche de tocuri Jimmy Choo.

Gothic look next level

Supermodelul Kendall Jenner a ales o rochie extravagantă de la Prada pentru gala din acest an, combinând un model tradițional cu volane cu câteva tendințe recente în materie de modă și frumusețe. Piesa a inclus un corset transparent din plasă cu detalii florale, purtat peste o fustă neagră completată cu decorațiuni încrețite, care evocă anii 1900 și poate cea mai lungă trenă a serii.

Ea a completat look-ul cu bijuterii Lorraine Schwartz și și-a purtat părul șaten cu o cărare la mijloc. În mod șocant, ea a purtat sprâncene decolorate care au dus look-ul gotic la un nou nivel.

Vezi şi Topul celor mai bune ţinute de la Met Gala 2022

Cristina Dudău

Foto Hepta