PR versus VIP. Ce implica fiecare statut

principalaDenis Radu si Anca Serea, sau PR-ul si VIP-ul iti povestesc in interviul de mai jos ce presupune un statut social public in Romania si cat de important este pentru o vedeta sa fie reprezentata cu succes. Despre munca cu pasiune si despre doua dintre cele mai controversate domenii… in randurile ce urmeaza…

 

 

Denis Radu (PR)

 

Tonica: Tu ai fost cel care a ales meseria de PR sau s-a intamplat ca pur si simplu acest domeniu sa te atraga si deopotriva sa te aleaga?

Denis Radu: Nu mi-e rusine sa recunosc de cate ori sunt intrebat ca acest domeniu m-a ales pe mine, dezvaluindu-mi, inainte de oportunitati, o vocatie. Chiar si in acest caz, in aparenta un drum facil, am fost nevoit sa invat enorm, fiecare nou proiect avand, dincolo de propriul concept, noi exigente. Sunt un autodidact, a trebuit sa invat din mers si in afara de asta, mai am foarte mult de parcurs, dar ma implineste sa observ cum se arata rezultatele muncii mele, nu din perspectiva pecuniara, ci din aprecierea si recomandarile celor din jur.

 

la radu denisTonica: Care sunt principalele calitati pe care trebuie sa le intruneasca o persoana care lucreaza in PR si cum te-ai caracteriza in cateva cuvinte?

D.R.: Daca ar fi sa ma gandesc cum ar trebui sa arate portretul unui specialist PR, atunci acesta s-ar recomanda prin calitati precum seriozitate, devotament, rabdarea unui bun ascultator si firea temperata, trasatura ce mie-mi lipseste. Imi cultiv aceste calitati, care oricum mi-au caracterizat munca inca de la inceput, in timp ce ma  implic cu pasiune in tot ceea ce fac.

 

Tonica: De-a lungul carierei tale ai organizat foarte multe evenimente, ai colaborat cu branduri de lux, cu foarte multe vedete etc. Care este momentul de care iti amintesti de fiecare data cu placere?

D.R.: Nu pot spune ca a existat un singur moment deosebit, toate in felul lor au avut ceva special. De la acordul asupra conceptului, fiecare etapa in organizarea unui eveniment are farmecul sau, unind oameni si idei. Odata ajuns in momentul desfasurarii, sunt foarte agitat, nu-mi pot evalua obiectiv munca, atentia fiind concentrata pe fiecare detaliu, pentru a avea la fata locului o privire de ansamblu. Autocritica apare ulterior, dupa eveniment putand trage concluzii, analizandu-mi prestatia.

 

Tonica: Ce ne pregatesti la inceput de toamna, cu ce ai de gand sa ne mai surprinzi?
D.R.: Toamna aceasta, in mod cert voi fi onorat sa va invit la cateva lansari ale unor branduri de lux. De asemenea, este posibil sa ma implic in organizarea unei noi editii a balului Rotary. Oricum, astept ca soarta sa ma surprinda ca intotdeauna.

 

Tonica: Cam cum arata o zi de munca obisnuita pentru tine si care sunt provocarile carora trebuie sa le faci fata zi de zi?

D.R.: Pendulez intre intalniri cu clientii, cu asociata mea, Monica Munteanu, verific spatiile ce vor gazdui evenimentele si stadiul in care se afla organizarea lor, tin un permanent contact cu presa, atat ca follow up, cat si pentru diverse proiecte, ce implica vizite pentru shootinguri, alaturi de editori si stilisti la atelierele si magazinele de a caror promovare ma ocup.

 

Anca Serea- VIP

 

Tonica: Ce presupune statul de persoana publica in Romania si care sunt sacrificiile care apar pe parcurs si pe care trebuie sa le faci?

Anca Seara: Intrarea mea in televiziune mi-a adus  multe momente frumoase, experiente inedite dar si o serie de invitatii la diverse evenimente, shootinguri, interviuri.  De fiecare data le onorez cu toata inima, si daca initial imi era uneori greu sa ma organizez  🙂 acum totul vine de la sine! Nu le percep ca facand sacrificii, suntem oameni normali, cu bune si cu rele, nu fac eforturi sa fiu altcumva, acest statut ma face sa fiu recunoscatoare pentru toate lucrurile frumoase din viata mea.

 

la anca sereaTonica: Ce inseamna sa ai un PR bun care sa stie sa te promoveze si sa te puna in valoare? Cat contribuie acest aspect la o imagine curata si frumoasa?

A.S.: Intre mine si Denis s-a creat o prietenie, ne simtim bine impreuna, petrecem timp de calitate! Un PR bun stie sa te indrume in directii bune, sa fie alaturi de tine atunci cand e cazul, sa te ajute sa faci fata unor eventuale presiuni media. 

Tonica: Cat de importanta este familia in ceea ce priveste luarea anumitor decizii si in pastrarea echilibrului?

A.S.: Pentru mine familia este si va fi mereu pe primul plan, intreaga mea existenta raportandu-se la copii in primul rand. De aceea, atunci cand primesc anumite oferte ma gandesc daca ei ar fi mandri de mine. Multe joburi le facem impreuna, ne distram si impartit succesul :)))!

 

Tonica: Care crezi ca sunt atuurile tale in ceea ce priveste faptul ca ai reusit in cariera si cum reusesti sa fii atat de discreta?

A.S.: Ma consider un om norocos in primul rand pentru ca fac cu drag ceea ce fac, am legat prietenii si port respect si recunostinta  multor oameni din showbizz si din media, am o familie care ma sprijina enorm. 

 

Text: Ruxandra Raica

Credit foto: Moire Studio