Primul pantof, mai important decât primul sărut

În cadrul unui sondaj realizat în Marea Britanie pe un eșantion de peste 1.000 de femei, a reieșit că 92% dintre acestea își amintesc cu precizie de prima pereche de pantofi cumpărată din banii proprii. Dar, doar 63% dintre ele își amintesc numele băiatului cu care s-au sărutat prima oară.

Și cercetătorii au extins studiul iar întrebările ulterioare arată că, pe un alt eșantion de 1000 de femei, 96% regretă că au aruncat acea pereche de pantofi, dar doar 15% regretă atunci când dau papucii unui bărbat.

Același sondaj mai relevă că majoritatea femeilor au deja o colecție impresionantă de pantofi la jumătate vieții, multe dintre perechi fiind nepurtate sau folosite o singură dată. Asta chiar dacă imaginea femeii rimează, în ochii multor bărbați, cu cea a ființei sensibile care colecționează scrisori și biletele de dragoste de la bărbatul specializat în frânt inimi.

În realitate, o femeie are, în medie, 19 perechi de pantofi, după cum au arătat studiile anterioare, chiar dacă în viață de zi cu zi poartă doar 4. Un sfert din colecția de încălțăminte a fiecăreia a fost purtată doar o dată.

Una din șase femei deține mai mult de 30 de perechi, iar o treime are chiar probleme în a depozita încălțămintea. În medie, se pare că o femeie cumpără 4 perechi de încălțăminte pe an.În timp ce majoritatea femeilor spun că mania de a cumpără pantofi nu face găuri în buget, una din șapte femei recunoaște că ascunde o pereche de pantofi de ochii partenerului de viață. 6 din 10 femei regretă măcar o pereche de pantofi achiziționată.

Text Cristina Dudău (sursa Daily Mail)

Foto Shutterstock