Primul portret oficial al Ducilor de Cambridge a fost dezvăluit!

Primul portret oficial al ducelui și ducesei de Cambridge a fost dezvăluit publicului la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge, Anglia.

Farmaciștii Catena recomandă crema cu aloe vera de la Cyclax, o crema fină cu efect calmant și regenerant, care poate fi utilizată atât pe fațăcât și pe corp. 

Ducele și ducesa au vizitat, joi, orașul Cambridge pentru a admira pictura în ulei de 210 centimetri pe 110 centimetri, realizată de artistul britanic Jamie Coreth.

Portretul îl prezintă pe cuplul privind în depărtare, prințul William într-un costum închis la culoare și cravată albastră și pe Kate purtând o rochie verde smarald de la brandul indie The Vampire’s Wife, pe care ducesa a purtat-o anterior într-o excursie la Dublin în 2020. Rochia, concepută de soția muzicianului Nick Cave, Susie Cave, a fost descrisă de British Vogue drept un punct major în stilul lui Kate.Inspirație din arhitectura orașului

Pictura a fost comandată în 2021 de Cambridgeshire Royal Portrait Fund, potrivit Muzeului Fitzwilliam. Coreth a încorporat însuși orașul Cambridge în portret, alegând tonuri de fundal și un motiv arhitectural hexagonal inspirat de clădirile din oraș, a menționat muzeul într-un comunicat. Regiunea este omonimă pentru titlurile perechii, care le-au fost acordate de regina Elisabeta a II-a în ziua nunții lor din 2011.

Tabloul va fi expus la Fitzwilliam timp de trei ani și apoi împrumutat Galerii Naționale de Portret din Londra în 2023 pentru a marca redeschiderea acelei instituții.

În timpul vizitei lor, Kate și William s-au întâlnit cu Coreth, susținători ai proiectului, și cu Sibyl Marshall, soția regretatului Sir Michael Marshall, care a propus inițial ideea portretului, potrivit Muzeului Fitzwilliam.

Coreth a descris experiența pictării portretului drept „cel mai extraordinar privilegiu din viața mea”.

Echilibru între viața publică și cea privată

„Deoarece este primul portret care îi înfățișează împreună, și în special în timpul lor ca Duce și Ducesă de Cambridge, am vrut ca imaginea să evoce un sentiment de echilibru între viața lor publică și cea privată. Piesa a fost comandată ca un cadou pentru oamenii din Cambridgeshire și sper că se vor bucura de ea la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să-l creeze”, a spus artistul.

Iulia Mirică

Sursă: cnn.com

Foto: cnn, postuszero.com, entertainment-mag.com