Printul Charles, din nou in Romania

Printul Charles, din nou in Romania Viitorul rege al Angliei se pare ca este pe deplin indragostit de meleagurile romanesti. In anul 1998 a pasit pentru prima oara in Romania, in zona istorica Transilvania, si de atunci, in fiecare an, revine in vizita. Printul a marturisit ca este fascinat de cultura si traditiile poporului nostru si este incantat sa-si petreaca vacantele in stil romanesc. 

Printul Charles, un adevarat ambasador al Romaniei

Pe langa faptul ca printul Charles detine mai multe proprietati pe teritoriul Romaniei, in judete diferite (Brasov, Maramures, Covasna), acesta a pus bazele unui film documentar intitulat “Wild Carpathia”, care prezinta partea salbatica a muntilor Carpati, considerati unul dintre putinele teritorii din Europa ce-si mai pastreaza naturaletea. Viitorul mostenitor al coroanei regale britanice s-a declarat descendent al domnitorului Vlad Tepes si in nenumarate actiuni si-a demonstrat interesul pentru zona Transilvaniei.

 

In vizita la Bucuresti, printul Charles a primit o distinctie din partea Universitatii Bucuresti

Anul acesta, dupa cateva zile petrecute in satele transilvanene, unde a degustat preparate traditionale romanesti si si-a incantat auzul cu melodii populare, printul Charles a venit in vizita la Bucuresti. Aici a fost decorat cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti, prilej cu care a tinut un discurs memorabil despre dragostea si respectul ce le poarta tarii noastre. Printul de Wales si-a exprimat rugamintea si totodata dorinta de a conserva spatiul rural romanesc si de a pastra intacte traditiile poporului nostru, numind Romania “un tezaur european si international”.

 

Text: Madalina Manole