Pudră pentru față: sfaturi importante

Pudra modernă rezolvă sarcini importante – repară machiajul, matifiază pielea și îi corectează tonul.

Obiceiul de a pudra fața a apărut în urmă cu mai bine de o mie de ani și, mult timp,  în acest scop au fost folosite nu tocmai cele mai utile produse: un amestec de plumb și cretă, amidon de orez sau făină de grâu. Majoritatea pudrelor moderne se bazează pe talc, iar plumbul dăunător nu există în compoziție, fiind înlocuit de oxidul de zinc.

De asemenea,  poate conține argilă albă și roșie, uleiuri de flori, ingrediente hidratante și vitamine, care permit produsului nu numai să nu înfunde porii și să nu provoace inflamații, ci, dimpotrivă, să aibă grijă de epidermă.Care produs este mai bun:  fondul de ten sau pudra?

Pudra și fondul de ten aparțin aceleiași categorii de produse cosmetice, dar în același timp au și proprietăți și caracteristici diferite. Nu există un răspuns clar la întrebarea care este mai bun și nu poate fi: în diferite circumstanțe, atât pudra, cât și fondul de ten pot fi la fel de utile.

  • Fondul de ten are o textură lichidă sau cremoasă care permite produsului să se amestece în piele pentru o acoperire uniformă. Datorită acestei texturi, în compoziție sunt adăugate substanțe suplimentare utile: uleiuri de îngrijire și ingrediente anti-age.
  • Diferite fonduri de ten asigură o densitate de acoperire diferită, de aceea sunt potrivite atât pentru persoanele cu un ten perfect sau aproape, cât și pentru cele care au nevoie să ascundă defecte vizibile precum coșuri, urme de acnee sau cicatrici.
  • Pudra este în general uscată după consistență și are o putere mai mică de acoperire. Este puțin probabil ca ea să facă față unor neajunsuri grave, dar nici nu se pune o astfel de problemă: pudra poate face tenul mai uniform și pielea mată. 
  • Fondul de ten se adaptează diferitor tipuri de piele. Pe piață găsim versiuni pentru pielea uscată, grasă sau normală. În schimb cu pudra, nu totul este chiar atât de simplu: majoritatea nu sunt potrivite pentru fetele cu pielea foarte uscată, dar se găsesc soluții și pentru ele. 

6 tipuri de pudră

  1. Compactă – acea pudră pe care o veți găsi cu siguranță în orice geantă. Poate fi folosită atât pentru crearea machiajului în timpul zilei, cât și pentru corectarea acestuia în timpul zilei. Folosiți o pudră compactă pentru un finisaj instantaneu mat. Puteți alege și achiziționa o pudră compactă accesând linkul https://makeup.ro/categorys/723607/. Aveți grijă atunci când alegeți nuanța: datorită texturii sale mai dense, pudra compactă este vizibilă pe față.
  2. Pulbere – al doilea cel mai popular tip de pudră. Pulberea  are o textură mai ușoară decât cea compactă. Nu acoperă roșeața sau alte imperfecțiuni ale pielii, sarcina sa principală este matifierea pielii și fixarea fondului de ten. Se aplică în strat subțire peste fondul de ten cu o pensulă mare. Nu este atât de convenabil să corectezi machiajul cu ajutorul acesteia în timpul zilei.  Pudra pulbere se combină perfect cu tonul și este perfect distribuită pe piele, dar nu trebuie să o aplicați dacă crema hidratantă sau crema nutritivă nu a fost complet absorbită.
  3. Cremoasă – în ceea ce privește proprietățile sale, seamănă mai mult cu un fond de ten ușor cremos, dar puțin mai dens. Acest tip de pudră are cel mai înalt grad de suprapunere, deci poate chiar înlocui fondul de ten în anumite situații. O soluție ideală pentru fetele cu pielea uscată, pentru care nu se potrivește pudra compactă obișnuită.
  4. Minerală – vizual pulberea nu diferă de pudra pulbere sau compactă, dar compoziția sa este diferită. Nu include substanțe care provoacă o reacție alergică, dar include componente îngrijitoare și minerale utile. Acest tip de pudră poate fi folosit de toată lumea, dar este cel mai potrivit pentru pielea sensibilă.
  5. Perle –  nu există atât de multe mărci de produse cosmetice disponibile în perle, așa că cu greu poate fi numită foarte populară. Principala caracteristică a acestui tip de pudră este că compoziția conține particule reflectorizante, care conferă feței strălucire și prospețime suplimentară.
  6. Coaptă –  o altă opțiune destul de rară pentru pudra de față. După cum sugerează și numele, se coace într-un mod special la 60 ° C. Există două tipuri de pudră coaptă: mată și lucioasă. 

Indiferent de tipul și structura pe care o alegi, pudra este un produs cosmetic indispensabil pentru crearea machiajului. Acum, cunoașteți un pic mai mult despre ea!