Raisa, de la Next Star la Colegiul de Muzică Berklee

Raisa Moscviciov este una dintre cele mai tinere voci ale industriei muzicale românești. Originară din Târgu Mureș, Raisa și-a dat seama foarte devreme de drumul pe care își dorea să pășească, astfel că s-a mutat la Bucureșți, unde a urmat școala de muzică (secţia canto și pian). Și astfel, prin muncă asiduă și determinare fără margini, a ajuns să câștige premiul de popularitate la concursul „Next Star“

Astăzi, are deja la activ o colaborare de succes cu Connect-R și se pregătește să ia cu asalt topurile muzicale. Deși are doar 17 ani, cu o voce incredibilă, dansul în sânge și un look fresh, are toate atuurile pentru succes. Te lăsăm să o descoperi în interviul de mai jos

Tonica: Cum a fost experiența ”Next Star” și cum ți-a schimbat viața?
Raisa: Next Star a fost o rampă de lansare, primii pași în muzică la nivel profesionist sunt legați de această emisiune. Nu am avut emoții , obișnuită fiind de la concursurile de dans cu un juriu în fața mea.

Care este starea pe care vrei să o transmiți oamenilor când ascultă muzica ta?
O stare de euforie, aș vrea să le transmit o parte din entuziasmul meu și să nu uite să fredoneze refrenul “oxigen” când se simt îndrăgostiți.

Care e povestea din spatele pieselor tale, le asociezi cu un eveniment personal?
În fiecare piesă am regăsit stări, momente prin care am trecut în viața personală, majoritatea nefiind compuse special pentru mine.

Ești elevă în clase a unsprezecea, cum reușești să împaci școala cu muzica?
Școala cu muzica se înțeleg foarte bine, deși am un program încărcat reușesc să fac tot ce îmi doresc. Îmi organizez singură programul astfel încât să nu mă simt copleșită. Profesorii și colegii sunt alături de mine în tot ceea ce fac.

Cum te privesc prietenii și profesorii de când ai devenit o persoană publică?
Nu mă privesc diferit, mă susțin și sunt mândri de evoluția mea, iar dacă se întâmpla să nu pot ajunge la liceu profesorii sunt înțelegători.

Pentru muzică ai decis să te muți din Târgu Mureș în Bucureșți – care a fost reacția părințiilor tăi?
Părinții mei au venit cu ideea de a mă muta, m-au susținut încă de la început și au avut foarte multă încredere în mine, iar pentru asta le voi mulțumi toată viața.

Ce pasiuni ai în afară de muzică?
Pe lângă muzică îmi place să dansez, dansul fiind prima mea pasiune și mă atrage cam tot ce ține de modă , makeup etc

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?
De mică am fost pasionată de muzică, însă am început să fac ceva în domeniul muzical la vârsta de 10 ani.

Cum și de ce ai schimbat dansul cu muzica?
Mutându-mă la București am fost nevoită să aleg între muzică și dans deoarece cursurile de dans sportiv le făceam la Târgu Mureș, iar partenerul meu de dans era tot acolo. Am încercat o perioadă să merg la Târgu Mureș pentru antrenamente însă pentru a obține rezultate bune e nevoie de 4,5 antrenamente pe săptămâna. Așa că am renunțat la dansul sportiv și m-am focusat doar pe muzică. Totuși la dans nu am renunțat de tot, mai merg din când în când la diferite cursuri de dans care mă ajută pentru coregrafiile din clipuri, concerte etc.

Te pregătești pentru admiterea la colegiului Berklee din SUA– te rog dă-ne mai multe detalii.
Mă pregătesc încă din clasa a 5 a pentru admitere cu ore de canto, pian și teorie muzicală.

Unde te vezi peste 5 ani?
Peste 5 ani mă văd studentă la “Colegiul de Muzică Berklee” în Boston și negreșit în top pe vizualizările de pe YouTube.

Te rog să ne povesteșți despre experiența înregistrării într-un studiu, dar și despre experiența filmării unui videoclip.
În spatele fiecărei este foarte multă muncă, aș zice că la videoclip este mai obositor deoarece sunt peste 10 ore de filmare în general, însă dacă îți place ceea ce faci nu este greu.

Foto PR