Rebranding in serviciile medicale private: PONDERAS – singurul spital din Romania specializat in chirurgie metabolica

Ponderas-09Dupa doi ani de activitate, Delta Hospital devine Ponderas in urma unui proces de rebranding. Decizia de schimbare a numelui spitalului a fost luata de cei 5 actionari pentru a sustine focusul echipei medicale, recunoscuta international pentru expertiza in tratarea pacientilor supraponderali.

Pana in prezent, aproximativ 70% dintre pacientii spitalului au fost tratati de obezitate, diabet si alte afectiuni metabolice asociate, iar 30% au apelat la servicii de chirurgie generala cu indicatie laparoscopica.

 Din 2011, spitalul Ponderas (fostul spital Delta Hospital) este acreditat ca Centru de Excelenta in Chirurgia Metabolica si Bariatrica, fiind singura unitate medicala de acest tip din Estul Europei.  Chirurgia metabolica este un domeniu nou al chirurgiei generale in Romania, care se adreseaza pacientilor cu afectiuni cardio-metabolice asociate obezitatii precum: diabet zaharat, hipertensiune arteriala, valori ridicate ale colesterolului si alte patologii metabolice. Prezenta acestor afectiuni, corelate cu cresterea ponderala, afecteaza calitatea vietii si scade considerabil speranta de viata a pacientului metabolic.

Pe langa chirurgie metabolica de avangarda, echipa medicala Ponderas va efectua in continuare chirurgie generala laparoscopica atat pentru pacienti supraponderali, cat si normoponderali.  Echipa medicala este formata din medici experti in chirurgie laparoscopica, cu peste 15.000 de pacienti operati cu succes.

Decizia de rebranding face parte dintr-un amplu proces de transformare strategica dezvoltat in parteneriat cu firma de consultanta Wanted Transformation.

Text: Andreea Popescu