Regina, prinsă fără mască la purtător

După şapte luni de izolare, Regina Elizabeta a ieşit fără mască de protecţie, din palat. Aceasta, împreună cu Prinţul William, au participat la un eveniment dedicat inaugurării Centrului de Analiză Energetică, din Salisbury, la Laboratorul de Tehnologie şi Ştiinţă pentru Apărare. Deşi numărul de infectaţi cu COVID-19 este în plină ascensiune, Regina s-a îmbrăcat elegant, în roz prăfuit, s-a accesorizat, dar a uitat să-şi pună mască.

Presa americană a menţionat imediat că, deşi se respectau regulile de distanţare socială, Regina şi însoţitorii acesteia nu purtau măşti. Ba mai mult, în cadrul evenimentului, Regina Elizabeta a declarat că situaţia privind numărul de infectaţi din Regatul Unit este una gravă: “A început să se dubleze din nou…”

Reacţia Palatului Buckingham nu a întârziat să apară, aceştia trimiţând imediat un comunicat de presă şi declarând revistei People că: “distanţarea socială a fost respectată pe întreaga durată a vizitei, iar evenimentul a fost ţinut, în mare parte, în aer liber şi toţi cei care s-au întâlnit cu Regina şi cu Prinţul William au fost testaţi negativ pentru Coronavirus.”

Aceştia au mai spus că pentru realizarea evenimentului: „Au fost luate toate măsurile de precauţie, s-a lucrat îndeaproape cu Dstl (The Defence Science and Technology Laboratory) şi s-a ţinut cont de sfaturile cadrelor medicale şi a părţilor relevante.”