Relatia cu o femeie de cariera

shutterstock_100680172Traim in era in care femeile au ajuns in varful carierei in domenii precum cel al afacerilor, politicii si asa mai departe. Multe dintre noi pun astazi cariera pe primul loc pentru ca mentalitatile s-au schimbat, femeia s-a emancipat si pentru ca am demonstrat ca putem face aceleasi lucruri pe care le fac si barbatii, si cu aceeasi lejeritate. O discutie surprinsa intre doi barbati la un moment dat suna cam asa: „Marita-te cu o femeie frumoasa sau cu una urata, cu una inalta sau cu una scunda, blonda sau bruneta… dar niciodata cu o femeie de cariera!” Esti de acord sau nu?Barbatii de succes sunt atrasi de femeile cu cariera

Unii sustin ca barbatii se tem de femeile de succes. Depinde despre ce fel de barbati discutam. Despre un barbat cu o cariera infloritoare care vrea sa ajunga cat mai sus sau despre unul care se multumeste cu putin sau cu ceea ce gaseste? Relatia cu o femeie de cariera este, de fapt si de drept, o provocare. Si daca o relatie cu o astfel de femeie nu functioneaza, acest lucru se intampla tocmai din cauza faptului ca nu exista acel echilibru intre perspective, intre asteptari… Daca un barbat se va angaja intr-o relatie cu o femeie care are obiective asemanatoare cu ale sale pe termen lung, relatia va fi cu siguranta una sustinuta.

Femeia de cariera si succesul in dragoste

Uneori, femeile inteligente sunt needucate din punct de vedere emotional si incurca trairile, gesturile, modul in care se poarta la serviciu cu reactiile pe care ar trebui sa le aiba acasa. Daca femeia respectiva detine un post de conducere, are tendinta ca si acasa sa faca acelasi lucru. Tocmai de aceea foarte multi barbati care nu pot intelege pasiunea si dedicarea unei femei pentru un anumit job se tem sa se aventureze intr-o relatie cu o femeie care are chiar si acasa atitudine de lider. Cat despre o femeie care a ajuns acolo unde si-a dorit din punct de vedere al carierei, care stie cat de mult a muncit, aceasta nu prea mai este de acord sau, si mai simplu, nu prea mai este dispusa la compromisuri de dragul relatiei.

 

Cariera de succes versus relatie fericita

De-a lungul timpului, cercetarile au aratat ca femeile de cariera care sunt maritate sunt mai predispuse la un posibil divort si asta ca urmare a lipsei timpului, a oboselii acumulate in urma multor ani pe o pozitie de conducere si cu resposabilitati foarte mari. De celalalta parte, din punct de vedere statistic, nu exista niciun efect in ceea ce priveste barbatii care petrec foarte multe ore peste program, la serviciu. In plus, barbatii se tem ca nu cumva femeia de cariera sa ajunga sa aiba o relatie extraconjugala cu un coleg de serviciu.

 

Totul tine de abordare

Pana la urma, este vorba si de mediul in care o persoana creste si se dezvolta, despre experienta de viata, despre problemele pe care le-a avut de infruntat sau nu, despre modelele pe care si le-a luat si urmarit. Un barbat trebuie sa o sustina pe femeia de langa el si sa-si doreasca, la randul sau, sa se autodepaseasca. Femeile de cariera sunt determinate, hotarate, capabile sa ia deciziile fara sa stea prea mult pe ganduri. Totusi, timpul pe care-l dedici persoanei de langa tine trebuie sa fie de calitate. Si nu trebuie sa pleci la drum cu idei preconcepute, asa ca… succes!

 

Text: Ruxandra Raica